Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Direktore Ināra Ostrovska saņem valsts mēroga balvu

06.07.2022
 

6.jūlijā Mežaparka estrādē Kokaru zālē notika konkursa – foruma SIEVIETE ARHITEKTŪRĀ, BŪVNIECĪBĀ, DIZAINĀ 2021 noslēguma pasākums, kurā Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska saņēma balvu nominācijā „Gada sieviete būvniecības veicinātāja 2021”.

Konkursa “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” misija ir popularizēt un izcelt sabiedriski aktīvas Latvijas sievietes, savas jomas izcilas profesionāles, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos savā valstī vai ārpus tās un piedalījušās pilsētu, ēku vai dizaina tapšanas procesu realizēšanā, veicināšanā vai pasūtīšanā. Tā mērķis ir iedvesmot sabiedrību ar veiksmes stāstiem, kuru autores ir aktīvas, radošas personības – sievietes – līderes, kuru enerģija un spēki tiek veltīti sabiedriski nozīmīgu notikumu veicināšanai arhitektūrā, būvniecībā un dizainā. Konkursa mērķis nav sacensības organizēšana, bet gan emocionāls vēstījums sabiedrībai par sieviešu lomu ekonomiski un estētiski nozīmīgu procesu virzībā.

Saņemtā balva „Gada sieviete būvniecības veicinātāja 2021” ir kā apliecinājums tam, ka Ināra Ostrovska ir sieviete, kura uzdrošinās un nebaidās no izaicinājumiem. Mainās līdzi laikam un seko jaunākajām tendencēm būvniecībā, arhitektūrā un dizainā. Pateicoties viņas līderības īpašībām ir uzbūvēta un atjaunota 1965.gadā dibināta izglītības iestāde.

Direktore Ināra Ostrovska mainījusi tehnikumu to attīstot, realizējot dažādus projektus, apgūstot līdzekļus, lai tas spētu kļūt par izcilu, mūsdienu darba videi atbilstošu un progresējošu mācību iestādi. Direktores centieni panākt to, ka mācību iestāde ir izveidojusies par mūsdienīgu, modernu profesionālās izglītības mācību centru, kurā ir sakārtota vide, pilnībā nodrošinātas mācību darbnīcas un laboratorijas, labiekārtota dienesta viesnīca, proti vide, kurā ir vēlme strādāt un mācīties ir īstenojušies.

Ināras Ostrovskas ieguldījums Daugavpils būvniecības tehnikuma būvniecībā izpaudās ne tikai kā Būvniecības pasūtītājai, bet arī kā ideju ieviesējai un dizaina radītājai! Katra krāsa, katrs dizaina objekts vai dizaina elements, kurš tika izvēlēts, radīts tā, lai uzbūvētā Tehnikuma ēka kļūtu mājīga, ģimeniska un pievilcīga jauniešiem. Tas ir devis jaunas iedvesmas visiem strādājošajiem Tehnikumā un arī apmeklētājiem, kuri nāk uz tehnikumu un vienmēr akcentē uzbūvētā tehnikuma pievilcīgumu un krāsu izvēli. Daugavpils būvniecības Tehnikums ir sabiedriski nozīmīga ēka, jo tajā šobrīd mācās 1300 izglītojamie, strādā 214 darbinieki un ar savu piemēru Ināra Ostrovska ir popularizējusi kvalitatīvu būvniecību, jo katrā savā uzrunā saka: “Daugavpils būvniecības tehnikuma šodienu un rītdienu veido komanda. Ikkatrs audzēknis, skolotājs un darbinieks būvē pamatus mūsdienīgai būvniecībai Latvijā.”

Par ieguldījumu nozarē foruma nomināciju ietvaros tika godināta arī Daugavpils būvniecības tehnikuma un Saules skolas profesionālās izglītības skolotāja Ineta Auzāne.

No sirds lepojamies un sveicam ar konkursa “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2021” organizatoru, biedrības “Building Design and Construction Council” (BDCC), pasniegtajām balvām un novērtējumu.

Vairāk par pasākumu lasiet šeit.

Sagatavoja: KKC, direktores vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina

 

Foto:

www.jauns.lv

   
 

« atpakaļ