Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Militārais displejs un draudzības sporta spēles

26.05.2022
 

Divas dienas Augšdaugavas novada Višķu estrādē un stadionā notika īpaša rosība. 25. maijā notika pasākumus “Militārās karjeras iespējas un Tehnikas displejs”, bet 26.maijā tehnikuma sporta spēles ar NATO karavīriem.

Pasākumā “Militārās karjeras iespējas un Tehnikas displejs” jaunieši tika iepazīstināti ar militārās karjeras iespējām Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādē un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā tehnikas un ieroču apskate. Pasākums tika plaši apmeklēts, tajā piedalījās ne tikai Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņi un pedagogi, bet arī vairāk kā 350 skolēni no 18 tuvākajām mācību iestādēm un novada iedzīvotāji.

Pasākuma laikā notika izglītojoša lekcija par militāro jomu un iespējām, katram bija iespēja uzrunāt karavīrus no Latvijas, Dānijas, Spānijas, Kanādas, Itālijas un Polijas vienībām, kā arī uzzināt par mācību iespējām Daugavpils būvniecības tehnikumā – Višķos, Dagdā, Ludzā un Daugavpilī. Īpašu interesi bērni un jaunieši izrādīja par iespēju apskatīt tehniku un ieročus, iekāpt spēkratos un izmēģināt ekipējumu.

Fotogalerija

Otrajā pasākuma dienā Višķu stadionā notika sporta spēles, kur kopā veidojot komandas no Daugavpils būvniecības tehnikuma Višķu, Dagdas, Daugavpils, Rēzeknes tehnikuma audzēkņiem un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā karavīriem komandas sacentās veiklībā, un izturībā!

Sporta spēles sākās ar atklāšanu, kur uzrunas un iedrošinājuma vārdus teica Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska, Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins un Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms. Pēc uzrunām un pasākuma organizatora Jura Ozola tehniskajiem norādījumiem, jauniešiem bija iespēja veikt dažādus iesildīšanās uzdevumus, kurus vadīja karavīri.

Sporta spēles turpinājās ar uzdevumiem komandām, kuru sastāvā bija katras mācību iestādes audzēkņi un karavīrs, kuros bija jāpierāda saliedētība, spēja komunicēt svešvalodā, ātrums un atjautība. Uzdevumos komandas sagaidīja DBT pedagogi un Zemessardzes 34. kājnieku bataljons, Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes pārstāvji.

Spēles bija lieliska pieredze jauniešiem attīstīt savas komunikācijas prasmes, fizisko sagatavotību un iepazīt militāro jomu. Katrs spēļu dalībnieks noslēgumā saņēma piemiņas balvu no Daugavpils būvniecības tehnikuma.

Paldies organizatoriskajai komandai par pasākumu nodrošināšanu!

Fotogalerija

Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ