Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Profesionāļu meistarības konkurss “Auto virsbūves remonts 2022” Klaipēdā

28.03.2022
 

25.martā Klaipēdā notika Lietuvas nacionālais virsbūvju remonta  jauno profesionāļu meistarības konkurss “Auto virsbūves remonts 2022”, kurā piedalījās 8 komandas. Konkursu piekto gadu pēc kārtas organizē Klaipēdas Pakalpojumu un biznesa skola sadarbībā ar UAB Tobis, Mehānisko transportlīdzekļu, kuģu un gaisa kuģu profesionālās apmācības metodisko komisiju un Profesionālās izglītības kvalifikāciju attīstības centru. Daugavpils būvniecības tehnikums tika uzaicināts piedalīties konkursā ar mērķi gūt pieredzi, lai  šāda veida starptautisku konkursu nākošajā gadā organizētu Latvijā. Tehnikumu pārstāvēja 2-02 grupas izglītojamais Elvars Friliņš un Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas profesionālās izglītības skolotājs Māris Ločmelis.

Kamēr izglītojamie pildīja konkursa darba uzdevumu - virsbūves detaļas taisnošanu, formas veidošanu un gruntēšanu, pasniedzējiem bija iespēja apmeklēt interesantus objektus pilsētas industriālajā daļā, kurā atrodas SMK (Lietišķo sociālo zinātņu universitātes  koledža), Baltic Tech Park un Lighthouse Innovation Infrastructure Fund. Šīs institūcijas  ir uzņēmušās kopīgu iniciatīvu, kuras mērķis ir panākt Klaipēdas pilsētas attīstību, piesaistot un izglītojot jaunus talantus un veicinot uzņēmējdarbību.

No 2021. gada septembra infrastruktūrā, kas atrodas blakus kopstrādes centram Light House, atrodas SMK mācību telpas un Klaipēdas Digitālo inovāciju centrs. SMK dibināta 1994. gadā un atrodas Viļņā, Klaipēdā, Kauņā, bet Baltic Tech Park ir atvērts, inovatīvs telpu komplekss biznesa modeļu izstrādē, digitalizācijā un izglītības inovāciju ģenerēšanā un ieviešanā. Tā ir ne tikai fiziska infrastruktūra, bet arī vieta, kas nodrošina komfortu, darba un atpūtas ērtības. Lighthouse Innovation Infrastructure Fund  plāno šādu parku turpmāku attīstību Baltijas jūras reģionā, cenšoties veicināt kopstrādes nozares attīstību, ļaujot uzņēmumiem un izglītības iestādēm izveidot ilgtspējīgu ekonomisko un sociālo platformu.

Tikšanās programmas ietvaros Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas vadītāja Inta Laurena prezentēja labās prakses pieredzi Erasmus+ programmas projektos izglītojamo, topošo automehāniķu praksei ārvalstu uzņēmumos Vācijā un Portugālē.

Konkurss noritēja draudzīgā atmosfērā un noslēgumā visi dalībnieki saņēma organizatoru sarūpētās balvas. Tika gūta vērtīga pieredze, satikti jauni sadarbības partneri, panākta vienošanās jaunu kopīgu starptautisko aktivitāšu īstenošanā.

Paldies Klaipēdas Pakalpojumu un biznesa skolas direktoram Valentinas Radavičius,  Automobiļu nodaļas vadītājam Vitalius Neiberka un Projektu nodaļas vadītājai Aušra Mažrimienė par sirsnīgo uzņemšanu un viesmīlību!

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

« atpakaļ