Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

“Augstākā izglītība – investīcija Tavā nākotnē” – notikusi pasākuma pirmā daļa

11.03.2022
 
10. un 11. martā programmu “Būvdarbi”, “Būvniecība”, “Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija”, “Arhitektūra” un “Interjera dizains” trešo un ceturto kursu izglītojamajiem bija iespēja tiešsaistē uzzināt par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studiju programmām pēc tehnikuma absolvēšanas pasākumu cikla “Augstākā izglītība – investīcija Tavā nākotnē” pirmajā daļā.

Pasākumu ar uzrunu sāka Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska. Direktore mudināja izglītojamos neapstāties pie Daugavpils būvniecības tehnikuma diploma saņemšanas, bet gan turpināt savu prasmju, zināšanu, savas karjeras attīstību augstākās izglītības iestādēs, uzsverot, cik ļoti Latvijai nepieciešami jauni, zinoši un augstu kvalificēti speciālisti.

10. martā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studijas programmu “Būvniecība” izglītojamos iepazīstināja Būvražošanas institūta direktors, profesors Mārtiņš Vilnītis, kurš pastāstīja par vērtēšanas kritērijiem, pienākumiem, prasmēm, ko jāattīsta, kā arī par budžeta vietām, studiju ilgumu un apgūstamajiem priekšmetiem.

Par “Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija” studiju programmu stāstīja katedras vadītājs Anatolijs Borodiņecs. Viņš iepazīstināja izglītojamos ar papildus iespējām, ko var izmantot, mācoties RTU, tādām kā Erasmus, Baltech, BAFF, studentu grantiem un stipendijām u.c. Anatolijs iepazīstināja arī par materiālo bāzi, kurus RTU studenti var izmantot savās mācībās un pētījumos, piemēram, klimatisko kameru, gaisa apstrādes iekārtas, dažādas datoru programmas u.c.

Ar RTU studiju sistēmu un mācību priekšmetiem programmā “Transportbūves” iepazīstināja Transportbūvju institūta direktors Ainārs Paeglītis. Viņš uzsvēra praktisko lietu nozīmi izglītībā, jo teoriju var pārbaudīt tikai praktiski veicot uzdevumus. Pievērsa uzmanību tam, ka profesijas, kas ir saistītas ar autotransportu, tiešām ir aktuālās un pieprasītas. Par studentu dzīvi pastāstīja RTU students Markuss Dzintars, kurš iepazīstināja izglītojamos ar Studentu pilsētiņu Ķīpsalā, ar pasākumiem, iespējām un aktivitātēm kultūrā un sportā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) students Kaspars Grābēns  stāstīja par programmu “Būvniecība”, par aktivitātēm studentiem, īpaši akcentējot universitātes tradicionālos pasākumus, tādus kā “Izrāviens”, “LLU&Chill”, Erudīcijas spēli “Gudrās pūces” un balle “Meža vakars”.

Ar interesantu un uzskatošu stāstījums par programmu “Vide un ūdenssaimniecība” jauniešus uzrunāja LLU Vides un būvzinātņu fakultātes prodekāne un pētniece Linda Grinberga, kura ar eksperimenta palīdzību iepazīstināja ar ūdens piesārņošanu un mācību programmām. Linda mudināja jauniešus piedalīties Pasaules ūdens dienā 22. martā, kur viņiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas dažādās aktivitātēs. Labākā rezultāta ieguvējam būs iespēja mācīties LLU valsts budžeta vietā. Nepalaid garām iespēju!

11. martā  “Arhitektūra” un “Interjera dizains” programmu izglītojamie iepazinās ar tālākizglītības iespējām RTU  programmā “Arhitektūra” un LLU programmā “Dizains un amatniecība”. Par RTU studijas programmu “Arhitektūra” pastāstīja Arhitektūras fakultātes vadošais pētnieks Uģis Bratuškins, iepazīstot ar iestāšanas nosacījumiem, programmām un pieteikšanas studijām.

LLU otrā kursa studente Anna Ķuze stāstīja par Dizaina un amatniecības programmu, akcentējot, ka var izvēlēties divus mācības virzienus: tekstilu vai koku.

Papildus informāciju par šīm universitātēm un mācību programmām var atrast mājaslapās:

Rīgas Tehniskā universitāte

Latvijas Lauksaimniecības universitāte

Izsakām pateicību gan viesiem, kuri ar prieku pieņēma aicinājumu piedalīties šajā pasākumā, gan audzēkņiem, kuri aktīvi iesaistījās.

Uz tikšanos nākamajās “Augstākā izglītība- investīcija Tavā nākotnē” cikla daļās jau 22., 23. un 24. aprīlī, kad iepazīsim augstākās izglītības iespējas “Būvdarbi”, “Būvniecība”, “Autotransports”, “Mašīnzinības” un “Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija” un „Ēdināšanas pakalopojumi” programmām.

   

Sagatavoja:
pedagogs karjeras konsultants Jeļena Viršuta

« atpakaļ