Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Tehnikumā viesojās Erasmus+ programmas studenti

04.03.2022
 


Erasmus+ programmas ietvaros, Daugavpils Universitātē stažējas studenti no Tadžikistānas, Filipīnām un Kaboverdes Republikas. Deviņi jaunieši kopā ar Daugavpils Universitātes  Ilgtspējīgās izglītības centra profesori Dzintru Iliško apmeklēja Daugavpils Būvniecības tehnikumu.
Jauniešus sagaidīja tehnikuma izglītojamo pašpārvalde. Viesus uzrunāja direktore Ināra Ostrovska, uzsverot studentu starptautiskās pieredzes ģeogrāfiskās mobilitātes nozīmi viņu karjeras izaugsmē. Komunikācijas un karjeras centra vadītāja Linda Pūdāne iepazīstināja ar tehnikumā apgūstamajām izglītības programmām un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējām. Viesi prezentēja savas valstis – tūrisma apskates objektus, kultūru, tradīcijas, pat, bija iespēja izgaršot vietējos katras valsts iecienītākos gardumus. Savukārt, mūsu jaunieši dalījās pieredzē par skolas ikdienas dzīvi.
Kopā ar direktores vietnieci attīstības un inovāciju jomā Oksanu Soročinu viesi devās nelielā ekskursijā pa skolu. Lielu interesi ārvalstu jaunieši izrādīja, darbojoties Būvniecības nodaļas radošajā darbnīcā kopā ar skolotāju Innu Kolužu un dienesta viesnīcā iesaistoties skolotājas Sarmītes Meļnikovas meistarklasē “Veselīga ēdiena pagatavošana”. Jauniešiem bija iespēja vērot sporta zāles būvniecības darbus- atbalsta kolonnu uzstādīšanu, kā arī iepazīties ar jaunā mācību poligona laboratorijām.
Noslēgumā Erasmus+ studenti atzinīgi novērtēja izglītības iestādes profesionālo izglītības programmu īstenošanas moderno, radošo darba vidi un draudzīgo atmosfēru, kā arī  pateicās par doto iespēju apmeklēt tehnikumu.
 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
« atpakaļ