Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Notikusi Droša interneta nedēļas viktorīna DBT

15.02.2022
 
Ik gadu Latvijā un visā pasaulē 8.februārī atzīmē Drošāka interneta dienu ar mērķi veicināt digitālo tehnoloģiju drošu izmantošanu un informēt bērnus, jauniešus, kā arī pieaugušos par drošu interneta lietošanu.

Daugavpils būvniecības tehnikuma pirmo kursu audzēkņiem no 7. līdz 11. februārim, mācību priekšmeta Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas ietvaros, bija iespēja piedalīties viktorīnā par drošību internetā un medijpratību.

Piedalījās topošie arhitektūras tehniķi, automehāniķi, mašīnbūves tehniķi, transportlīdzekļu krāsotāji un interjera dizainera asistenti. Audzēkņi iepazinās ar kritiskās domāšanas pamatiem - kā kritiski izvērtēt internetā pieejamo informāciju un kā atpazīt, kad tā ir maldīga. Viktorīnas laikā tika demonstrēti krāpšanas piemēri internetā un ar audzēkņiem tika veikta diskusija, kādus riskus var saskatīt piemēros un kāds ir krāpšanas mērķis. Viktorīna saturēja gan atvērtos jautājumus, gan slēgtos, kur varēja uzzināt audzēkņu personīgo viedokli par drošu interneta lietošanu. Atbildot uz jautājumiem, varēja secināt, ka ir jomas, kuras jaunieši pārzin un jomas, kurās vajadzīgas papildus zināšanas, piemēram aplikāciju nosacījumi un vecuma ierobežojumi un noteikumi.

Nobeigumā tika atkārtoti soļi kā izvērtēt un pārbaudīt, vai publicētajai informācijai var uzticēties, un kā rīkoties, ja informācija izrādās nepatiesa.

Kopumā no viktorīnas rezultātiem var secināt, ka sasniedzamais rezultāts ir paveikts un audzēkņi turpmāk spēs izvērtēt un atpazīt viltus ziņas un faktus interneta vietnēs.


 


Sagatavoja:
Jekaterina Sivicka
Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas skolotāja

« atpakaļ