Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Mūsu audzēkņi papildināja praktiskās zināšanas Erasmus mobilitātes projektā Vācijā

21.09.2021
 

Septembrī divpadsmit Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītojamie divas nedēļas praktizējās Vācijā, Leipcigā un tās piepilsētā Škeidicā. Erasmus+ mācību prakses laikā topošie apdares darbu tehniķi un autodiagnostiķi attīstīja savas praktiskās iemaņas, kā arī ieguva jaunas un vērtīgas zināšanas apgūstamajā specialitātē.

Apdares darbu tehniķi (4.kurss) praktizējās dažādu, ar specialitāti saistītu, celtniecības darbu izpildē, tādu kā: konstrukciju demontāža, grīdu un sienu izolācijas veidošana, virsmu apmešana, grīdu klāšana, pamatu un konstrukcijas elementu stiprināšana u.c. Jauniešiem bija iespēja piedalīties Škeidicas baznīcas atjaunošanas un rekonstrukcijas darbos, kā arī stažēties būvobjektā Leipcigā.

Savukārt, topošie autodiagnostiķi (3.un 4.kurss) strādāja mācību darbnīcās. Vietējā meistara - galvenā automehāniķa pārraudzībā viņi veica vieglo automašīnu remontu, elektrosistēmu diagnostiku, kā arī konstruēja un izgatavoja hibrīda benzīna/elektrisko bagiju. Ārpus praktiskajām nodarbībām jaunieši apmeklēja Volkswagen automobiļu rūpnīcu Drēzdenē, kur viņiem tika novadīta izglītojoša ekskursija.

Lūk, ko domā par izglītojamo mācību praksi tehnikuma profesionālās izglītības skolotāji, kas pavadīja jauniešus Erasmus+ praksē ārvalstīs:

Aigars Veliks: „Mācību prakse bija ļoti nopietna, veicamie uzdevumi prasīja no audzēkņiem padziļinātas zināšanas savā priekšmetā. Izglītojamiem bija lieliska iespēja pilnveidot savas profesionālās iemaņas, kā arī prasmes strādāt komandā, kopīgi risinot konkrētu praktisko uzdevumu. Savukārt, Volkswagen automobiļu ražotnes apmeklēšana un ražošanas procesa novērošana pastiprināja jauniešu profesionālo interesi par elektromobiļiem.”

Jurijs Dobrovoļskis: „Jauniešu prakse īstenojās reālajos būvobjektos, kas neapšaubāmi vērtējams pozitīvi. Audzēkņiem bija iespēja pielietot savas prasmes reālajā darba vidē, kā arī apgūt jaunus apdares darbu izpildes paņēmienus.”

Oktobrī, mācību prakses dalībnieki dalīsies ar gūto pieredzi ar citiem Daugavpils un Latvijas izglītojamiem Eiropas mēroga iniciatīvas #ErasmusDienas 2021 pasākumos.

Mācību praksi ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma, projekts Nr.2019-1-LV01-KA116-060307. Projekta aktivitātes tika organizētas, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus un ierobežojumus Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai.

 

Fotogalerija

Sociālajos tīklos


Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ