Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Profesionālās pilnveides kursi Slovākijā

10.09.2021
 

Erasmus+ projekta ietvaros “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem”, Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītības metodiķe Elga Drelinga apmeklēja profesionālās pilnveides kursus “Skolēnu sagatavošana eksāmenu kārtošanai" Bratislavā, Slovākijā. Kursi norisinājās no 6. līdz 10. septembrim. Tos organizēja starptautiskais mācību centrs International House Bratislava, kas specializējas izglītības nozarē strādājošo  profesionālajā pilnveidē, piedāvājot izglītojošus pasākumus saskaņā ar Erasmus + programmas  principiem un jaunākajām tendencēm izglītībā.

Kursu mērķis bija apgūt stratēģijas izglītojamo sagatavošanai noslēguma pārbaudes darbiem. Kursos piedalījās skolotāji no Latvijas un Slovākijas, kas dalījās ar savu pieredzi, organizējot mācību procesu un gatavojot izglītojamos eksāmeniem.

Bija iespēja apgūt jaunus veidus kā veicināt izglītojamo domāšanu par to kā veikt mācību uzdevumus, vadīt mācību aktivitātes kursu dalībniekiem.

Papildus profesionālajām kompetencēm mobilitātes laikā tika apskatīta arī Bratislava, kas atrodas Donavas krastā un ir slavena ar vēsturiskajām celtnēm, vecpilsētu, dievnamiem, skatu torni virs Jaunā tilta. Īpašu iespaidu atstāja Hrad Devin – senākais nocietinājums, kurš būvēts klints virsotnē, vietā, kur satiekas Donava un Morāvija.

2021./2022. mācību gadā Erasmus+ projekta “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem” (Nr. 2020-1-LV01-KA101-077299) ietvaros tiek plānotas vēl vairākas starptautiskās mobilitātēs, apmeklējot profesionālās pilnveides kursus Grieķijā, Horvātijā, Islandē un citās valstīs. Vairāk informācijas par projektu skatīt šeit

 

Sagatavoja:

Elga Drelinga

Izglītības metodiķe

« atpakaļ