Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Mācību mobilitāte Portugālē

03.08.2021
 
Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) Profesionālās izglītības sektora projekta „Jaunas zināšanas, prasmes un kompetences kopā ar ERASMUS” ietvaros laikā no 26.-30.jūlijam 4 Daugavpils būvniecības tehnikuma darbinieki devās mācību mobilitātē uz Lisabonu, lai iepazītos  ar vietējo autotransporta nozares uzņēmumu, mācību centru un profesionālo izglītības iestāžu darbu.

Direktora vietniece izglītības jomā Oksana Soročina, direktora vietniece mācību darba organizēšanā Jeļena Fedosejeva, Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas vadītājs Māris Ločmelis un autotransporta profesionālās izglītības skolotājs Konstantins Sarans apmeklēja ARCO un Setubal Profesionālo skolu, uzņēmumus-  „Bosch, Auto Barrueca”, „Auto Flora” un mācību centru „CEPRA”.

Mācību mobilitātes mērķis bija izzināt profesionālās izglītības un apmācības koncepciju Portugālē, labās prakses piemērus sadarbības veicināšanā starp profesionālā apmācībā iesaistītām institūcijām un uzņēmumiem, kā arī iepazīties ar audzēkņu prakšu iespējām autocentros un  izzināt kā profesionālo svešvalodu izmanto darba vidē Portugālē.

Stāsta direktora vietniece O.Soročina: „Mums bija iespēja apmeklēt izcilo pieaugušo izglītības centru CEPRA, kurā izmanto jaunākās iekārtas un tehnoloģijas automehāniķu un transportlīdzekļu krāsotāju kvalifikāciju iegūšanai. Iepazināmies ar prasībām autotransporta kvalifikāciju piešķiršanā, atzīšanā un prasmju diagnosticēšanas jomā. Esam bagātināti ar jaunām idejām inovāciju pārnesei tehnikuma stratēģijas ietvaros.”

Mācību mobilitāti organizēja sadarbības partneris- EPD (European Projects Development Unipessoal Lda, Montižu, Portugāle). Paldies Lailai Rozenai un Bruno Carromeu par teicamu vizītes organizēšanu.

Rudenī paredzēta 8 izglītības programmas “Autotransports” audzēkņu prakse Portugālē.

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv
« atpakaļ