Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Norit skolotāju Erasmus+ virtuālās mobilitātes Lietuvā

28.05.2021
 

Skolotāju profesionālā pilnveide, tai skaitā starptautiskās pieredzes pārņemšana Erasmus+ programmās, ir viens no būtiskiem tehnikuma attīstības un izglītības kvalitātes stiprināšanas faktoriem. Turpinoties Erasmus+ projekta īstenošanai virtuālajā formātā, Daugavpils būvniecības tehnikuma profesionālās izglītības skolotāji no 25. līdz 28. maijam piedalījās kārtējā virtuālajā mācību vizītē Marijampoles profesionālās izglītības centrā, Lietuvā.

Inga Pujate, Jānis Ancāns un Mārtiņš Vilcāns četru dienu laikā pilnveidoja savas zināšanas un prasmes ģeodēzijas un citu, ar ceļu būvniecību saistītu, mācību priekšmetu pasniegšanā. Produktīvi un ražīgi strādājot tiešsaistē Zoom platformā, kopā ar Lietuvas kolēģiem tika apspriesti un izanalizēti vairāki jautājumi – gan ģeodēzijas pamattēmu pasniegšanas metodes, gan izglītojamajiem piedāvāto teorētisko un praktisko uzdevumu klāsts, gan praktiskajās mācībās izmantojamas ģeodēziskās iekārtas. Lietuvas kolēģi labprāt dalījās savā pieredzē un sagatavoja aizraujošu videomateriālu par praktisko mācību norisi viņu tehnikumā un saistībā ar ģeodēzijas zināšanu pielietošanu praksē.

Komunicējot tiešsaistē, strādājot grupās, pielietojot  “prāta vētras” metodi skolotāji padziļināti izpētīja ne tikai vairākas ģeodēzijas tēmas, bet arī dalījās pieredzē par automātisko vadības sistēmu izmantošanu ceļu būvmašīnās, par betona un vaļčbetona izmantošanu ceļu būvē, par ceļu būvniecībā izmantojamajām datorprogrammām, par topošo ceļu būvniecības speciālistu kvalifikācijas eksāmenu saturu un kvalifikācijas prakses norisi Lietuvā.

Tā bija trešā Erasmus+ Nr.2018-1-LV01-KA116-046913 virtuālā aktivitāte. Jūnijā projekts noslēgsies ar skolotāju ceturto virtuālo mobilitāti, kad tiks prezentēts Latvijas un Lietuvas mācību iestāžu apkopotais materiāls par nospraušanas veidiem un aprēķinu metodiku ģeodēzijā.

Plašāku informāciju par projektu, lūdzu skatīties šeit

 

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

  
  

« atpakaļ