Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

1. un 2. kursa tikšanās ar direktori

13.05.2021
 

Maijs ir mēnesis, kad liela daļa tehnikumā organizēto pasākumu ir veltīta Latvijas valstij, Latvijas valsts vēsturei, sarunai par demokrātijas pamatprincipiem.

2021. gada 13. maijā tiešsaistē, notika tradicionālā Daugavpils būvniecības tehnikuma direktores Ināras Ostrovskas tikšanās ar 1. un 2. kursa izglītojamajiem. Šoreiz tikšanās temats bija “Latvija – demokrātiska valsts”. Sarunas laikā izglītojamie uzdeva daudz jautājumus direktorei. To bija tik daudz, ka saruna pārsniedza iepriekš tās plānoto ilgumu un iepriecināja ar jauniešu aktivitāti.

Zinot par Ināras Ostrovskas lielo politisko pieredzi, audzēkņi gribēja dzirdēt direktores domas un viedokli par to, kas, viņasprāt, ir brīvība, kādus demokrātijas principus viņa uzskata par galvenajiem, kādam jābūt politiķim, kā arī par mūsdienu problēmām un Latvijas valsts attīstības perspektīvām. Tikšanās laikā izglītojamie parādīja savu interesi par politiku un to, ka viņi orientējas tās notiekošajos procesos. Ik pa brīdim tikšanās dalībnieki iesaistījās intensīvās diskusijās un izteica savu viedokli par notiekošo un direktores teikto. Tika runāts arī par jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Runājot par politiku, Direktore ieteica audzēkņiem, ievērot principu – “Neklausies manos vārdos, bet skaties uz maniem darbiem”.

Tikšanās noslēgumā dalībnieki atzīmēja, ka vēlās pēc iespējas ātrāk atgriezties mācīties klātienē.

Tika veikta vienošanās ar direktori, ka šādas sarunu tikšanās notiks arī turpmāk.

 

Sagatavoja: Inna Rotjko

Audzināšanas daļas vadītāja

« atpakaļ