Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Atvērto durvju diena

09.04.2021
 

Mācību gads drīz noslēgsies un ir laiks padomāt par to, ko darīt pēc skolas absolvēšanas. Īpaši satraucošs laiks jauniešiem, kuri šogad pabeidz 9. un 12. klases, jo ir tik daudz dažādu un interesantu iespēju – mācīties, strādāt, attīstīties.

Lai palīdzētu jauniešiem izlemt, ieinteresētu un iepazīstinātu ar Tehnikuma mācību programmām, 9.aprīlī notika tiešsaistes pasākums, kurā tika izskatītas piedāvātās mācību iespējas būvniecībā, metālapstrādē un mašīnzinībās, arhitektūrā un dizainā, siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijās, ēdināšanas pakalpojumos un lauksaimniecībā gan Daugavpilī, gan arī Dagdā, Višķos un Ludzā.

Bija iespēja uzzināt par:
  • apgūstamajām mācību programmām un iegūstamajām kvalifikācijām pēc absolvēšanas;
  • praktiskajām mācībām;
  • tālākizglītības iespējām pēc tehnikuma absolvēšanas;
  • profesiju pieprasījumu darba tirgū;
  • dienesta viesnīcām, stipendijām, aktivitātēm tehnikumā, praksi un citiem saistošiem jautājumiem;

Pasākumu atklāja DBT direktore Ināra Ostrovska ar uzrunu, kurā motivēja jauniešus izvēlēties sev interesējošu konkurētspējīgu profesiju, iedrošinot būt gataviem jauniem un interesantiem izaicinājumiem.

Pasākumu turpināja Komunikācijas un karjeras centra vadītāja Linda Pūdāne ar stāstījumu par tehnikumu un mācību programmām, jautājot nodaļu vadītajiem un pedagogiem par mācību procesu, profesiju specifiku un iespējām tehnikumā.

Ar būvniecības nodaļu iepazīstināja E. Ļehovs, kurš pastāstīja par apdares darbu tehniķa, apdares darbu strādnieka, krāšņu un kamīnu mūrnieka, namu pārziņa, ēku būvtehniķa profesijām, kā arī atbildēja uz jautājumiem par praktisko mācību organizēšanu.

Par transportbūvju būvtehniķa, ceļu būvtehnika, ģeotehnikas izpētes tehniķa, ainavu būvtehnika programmām un tālākizglītības iespējām šajā virzienā stāstīja būvniecības nodaļas vadītāja I. Pujate.

M. Ločmelis pastāstīja par tādam programmām kā: automehāniķis, transportlīdzekļu krāsotājs, spēkratu mehāniķis, kā arī atbildēja uz jautājumiem par prakses vietām un profesijas izvēles iemesliem.

Ar Situma, gāzes un ūdens tehnoloģiju nodaļu jauniešus iepazīstināja N. Bulis, pastāstot par inženierkomunikāciju tehniķa, siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķa programmām, kā par šo profesiju pieprasījumu darba tirgū.

Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja I. Auzāne stāstīja par tādām radošām programmām, kā arhitektūras tehniķis un interjera dizaina asistents, akcentējot, ka tās var apgūt arī tad, ja pirms tam nav īpašu priekšzināšanu mākslā, bet ir talants un interese.

Ar Lokmetinātāju MAG/ MIG un TIG programmām iepazīstināja T. Plinte, pastāstot par uzņemšanu, mācību ilgumu un programmas specifiku.

Par iespēju apgūt konditora palīga profesiju Dagdā, par pasākumiem, meistarklasēm,  kas tiek organizēti jauniešiem, lai parādītu profesijas daudzveidību, stāstīja profesionālās izglītības skolotāja A. Cimoška.

Ar Višķos īstenojamajām izglītības programmām iepazīstināja lauksaimniecības nodaļas vadītāja I. Sipoviča, uzsverot gadu gaitā iegūto pieredzi veicot apmācību tieši šajā nozarē.

Lai padarītu mācības tehnikumā vēl interesantākas, radošākas, draudzīgākas, jauniešiem tiek piedāvātas arī daudzveidīgas ārpusstundu aktivitātes un iespējas.  DBT audzēkņiem ir iespēja izmantot trenažieru zāli, darboties futbola, basketbola, florbola, galda tenisa, badmintona, šautriņu mešanas, vispārējās fiziskās sagatavotības, kā arī svarbumbu celšanas sekcijās. Radoši izpausties audzēkņi var dziedot tehnikuma vokālajā ansamblī „Celtnieks”, dejojot kolektīvā, veidojot kompozīcijas radošajā pulciņā “Svētku noformēšana”, pulciņā “Erudīts”, kā arī piedalīties DBT organizētajos pasākumos.

Īpaša pateicība nodaļu vadītājiem par dalību!
Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants J.Viršuta


Pasākuma video var skatīties šeit:

Posted by Daugavpils būvniecības tehnikums on Friday, April 9, 2021
« atpakaļ