Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Adventes vainaga iedegšana IPĪV „Dagda”

27.11.2020
 

30. novembrī Daugavpils Būvniecības tehnikumā IPĪV „Dagda” notika Adventes vainaga pirmās sveces iedegšana – „Ļausim cerībai dzīvot!”.  Par to, kā radās ideja par tās īstenošanu un realizēšanu.

Iepriekšējos gados, skolā bija tradīcija, pasākums Dagdas Vissv. Trīsvienības Romas katoļu baznīcā, kurā priesteris iesvētīja Adventes vainagu un tika iedegta pirmā svece. Saistībā ar šī gada pulcēšanās ierobežojumiem, izglītojamo pašpārvaldes un vokālā ansambļa audzēkņi izlēma rīkot pasākumu nedaudz savādāk. Ideju bija daudz, un visi kopā nonāca pie viena, ka iedegtā svece tiks nesta no baznīcas uz skolu. Tādā veidā izpaužot cieņu, mīlestību, vērtību pret garīgumu un ienesot gaismu tehnikumā.

Sazinoties ar Dagdas priesteri Pāvelu Odiņu, tehnikuma audzēkņi izstāstīja ideju, priesteris atsaucās un nāca skolai pretī, atbalstot un realizējot to.

Nonākot baznīcā, priesteris audzēkņiem izstāstīja par Adventes laiku un sveču nozīmi Ziemassvētku gaidīšanas laikā, kā arī katram audzēknim uzdāvināja svētbildīti. Skaitot kopīgu lūgšanu, priesteris pasvētīja un iededza skolas Adventes vainaga sveci, novēlot izglītojamiem mieru, mīlestīgu, saticību, labas sekmes.

Iedegtās sveces liesmu no baznīcas uz skolu izglītojamie nesa mazu brīdi, padodot to viens otram. Kaut arī ārā bija auksti, vējaini, sveces liesma līdz skolas Adventes vainagam nenodzisa.

 

Sagatavoto videoklipu ikvienam iespējams noskatīties 

šeit.

 

Teksts, kurš izmantots video ierakstā sens stāsts par sveču nozīmi Adventes vainagā.

Video realizēšanā iesaistījās teicēji - Raivis, Diāna, kā arī vokālā ansambļa dziedātāja Laura Mizāne un citi izglītojamo pašpārvaldes locekļi.

 

Laura Stankeviča

IPĪV ”Dagda” vokālā ansambļa “Dagne” vadītāja 

« atpakaļ