Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Sporta aktivitātes

Pirmās starptautiskās Erasmus+ sporta spēles

18.10.2024
 

No 14. līdz 19. oktobrim Latvijas Erasmus+ projektu īstenotājiem bija iespēja iesaistīties Eiropas mēroga iniciatīvā “ErasmusDays2024”. Sešu dienu laikā Erasmus+ projektu īstenotāji un profesionāļu tīkli no visiem izglītības sektoriem bija aicināti organizēt dažādus pasākumus, izceļot Eiropas kultūras daudzveidību un mobilitātes bagātību, ieguvumus no mobilitātes un Erasmus+ projektu rezultātus.

18.oktobrī Latgales Industriālajā tehnikumā 20 mācību iestāžu jaunieši un pedagogi pulcējās Pirmajās starptautiskajās ERASMUS+ sporta spēlēs. Spēlēs piedalījās jaunieši no 8 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Turcijas un Uzbekistānas.

Pasākuma dalībnieki sanāca kopā, lai ne tikai uzzinātu par Eiropas Savienību un jauniešu iespējām dažādu ES programmu projektos, bet arī pārbaudītu savas sportiskās prasmes un izbaudītu kopības garu.

Spraigā cīņā uzvaras laurus plūca:

1.vieta - Smiltenes tehnikums,

2.vieta - Vidzemes augstskola,

3.vieta - Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola,

Eiropas Parlamenta deputāts Reinis Pozņaks 12 jauniešiem un pedagogiem (1.-3.vietas ieguvējiem) dāvāja ekskursiju uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Pasākumu rīkoja Europe Direct Dienvidlatgale sadarbībā ar EPALE – (pieaugušo izglītība Latvijā/ Adult Learning in Latvia), Latgales Industriālo tehnikumu un Daugavpils Universitāti.

Pasākumu atbalstīja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra un Valsts izglītības attīstības aģentūra.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: Projektu nodaļa

« atpakaļ