Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Pedagogiem \ Jaunumi

Profesionālās pilnveides kursi metināšanā

10.04.2024
 

Šā gada 10. aprīlī Latgales Industriālajā tehnikumā sadarbībā ar SIA “Elme Messer L” tika īstenoti profesionālās pilnveides kursi skolotājiem un izglītojamajiem – topošajiem metinātājiem un inženiersistēmu būvtehniķiem. Kursi sastāvēja no divām daļām: teorētiskās un praktiskās. Kursus vadīja SIA “Elme Messer L” tehnoloģiskā pārdošanas atbalsta speciālists O. Suvorovs un pārdošanas speciālists A. Araks.

Kursos piedalījās Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas profesionālās izglītības skolotāji J. Umbraško, S. Ščerbakovs, J. Keišs un Latgales Industriālā tehnikuma 0-23M, 0-23T un 4-23 grupu izglītojamie.

Teorētiskajā daļā bija iespēja iepazīties ar metināšanas aizsarggāzu daudzveidību, aizsarggāzu fizikāli - ķīmiskām īpašībām, darba drošības nosacījumiem, lietojot aizsarggāzes, inerto un aktīvo aizsarggāzu daudzveidību izmantošanas iespējām.

Praktiskajā daļā tika rādīti paraugdemonstrējumi, kas saistīti ar jaunākajiem metināšanas aizsarggāzu maisījumiem, gāzes balonu marķējumiem pēc EN ISO 14175 standarta prasībām, kā arī metināšana ar dažādu veidu inertās un aktīvās gāzes maisījumiem. SIA “Elme Messer L” piedāvā inovatīvus risinājumus gāzu pielietojumam metālapstrādē.


LIT pateicas SIA “Elme Messer L” par sadarbību un iespēju pilnveidot savas zināšanas un prasmes.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: Metodiskais un pedagogu talākizglītības centrs


« atpakaļ