Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Pedagogiem \ Jaunumi

Interjera dizainera asistenti piedalās e - twinning projektā

23.11.2023
 

23.11.2023. notika projekta THE WAYS TO SUCCESS  otrā aktivitāte. Interjera dizainera asistenti intervēja dizaineri – uzņēmēju Kristinu Cimotišu. Uzņēmēja veido vizualizācijas interjeriem, sadarbojas ar firmām, klientiem, reizēm arī kontrolē dizaina veidošanas procesu. Tomēr visvairāk viņai patīk veidot vizualizācijas, virtuālā interjera 3D attēlu.

Piedāvājam  dizaineres īsās atbildes uz konkrētiem jautājumiem.

Dzinējspēks, kas liek noturēties biznesā!

Man tas patīk!  Patīk skaista bildīte, patīk, ja cilvēki domā, ka tā ir fotogrāfija, tas man dod pozitīvo enerģiju. Protams nauda arī. Patīk, ka vari sēdēt mājās, strādāt savā komfortablā vietā, ar patiku, mūzikas pavadījumā.

Kam nevajag ekonomēt naudiņu?

Datoram, minimums 1500 eiro datoram, ne klēpjdatoram, bet stacionārajam – tas ir minimums, jo vairāk, jo labāk. Ja datoram nav jaudas, viņš ilgi domā, tu tērē laiku, emocionāli tas arī ir grūti. Tev gribas ātrāk, bildes kvalitāte arī būs labāka, ja dators būs jaudīgāks. Arī materiālu paraudziņiem jābūt pieejamiem, jo katrs dators krāsas nedaudz pārveido: vienam uz zilo krāsu, otram uz sarkano krāsu. Tad var apmānīt klientu, rezultāts var atšķirties no vizualizācijas.

Kāda ir lielākā kļūda, ko pieļāvāt savā biznesā?

Nezinu cik lielā mērā tā ir kļūda. Šobrīd es domāju, ka būtu ērtāk un labāk mācīties, pasūtīt kursus, izmācīties un radīt skaistas bildes. Šobrīd visiem gribas labas, augsta līmeņa bildes. Kad sāku, neviens negaidīja augstu līmeni, pietika ar to, ko es varēju, tagad jābūt augstākā līmenī.

Vērtīgākais ieteikums jaunajiem uzņēmējiem.

Bieži baidās. Piemēram, baseins – izskatās kaut kas sarežģīts, grūts…pieredzes nav, bet jāmēģina. Nav jābaidās. Acis baidās, rokas dara. Tā soli pa solim tu attīsties, tā tu vairāk varēsi. Paņem kaut ko lielāku, sarežģītāku nekā varēji.

Jaunieši ar lielu uzmanību un interesi klausījās dizaineres stāstījumā, jautāja, iepazinās ar izdales materiāliem.

Paldies Kristinai par pieredzes stāstu! Paldies par atsaucību, novēlam panākumus turpmākajā darbā!

Kā iepriekš rakstījām: Latgales industriālā tehnikuma topošie interjera dizainera asistenti kopā ar Baku (Azerbaidžāna) Dizaina tehnikuma audzēkņiem piedalās projektā THE WAYS TO SUCCESS  E-TWINNING platformā.

Projekta mērķis: paplašināt prasmi komunicēt svešvalodā, iepazīties ar citu tautu kultūru, dizaina tradīcijām, iespēju veidot dizaina uzņēmumu.

Projekta uzdevumi: 1) Izveidot īsu stāstījumu par sevi, atbildēt uz jautājumiem: Kādā specialitātē tu mācies? Kāpēc izvēlējies šo specialitāti? Kurā skolā tu mācies? Kāpēc izvēlējies šo skolu? Kāds ir tavs hobijs? Kādi ir tavi nākotnes plāni? Pirmās daļas noslēgumā prezentēt savu stāstījumus Zoom seminārā. 2) Intervēt uzņēmēju- dizaineri, apkopot iegūto informāciju video sižetā. Sagatavoto informāciju demonstrēt projekta dalībniekiem. 3) Noslēgumā jaunieši izveidos kolāžu par prasmēm, kas nepieciešamas, lai kļūtu par labu uzņēmēju.

Projekta komanda: Interjera dizainera asistenti (1-03, 2-03, 3-03) un skolotāji Natālija Andrejeva, Nataļja Golubeva, Oļegs Ostrovskis, Elga Drelinga, Liene Briede, Sigita Svēteņa, Zaiga Pettere.

Esam paveikuši pirmo projekta daļu. Izveidojuši stāstu grāmatu par sevi un to prezentējuši partneriem. Azerbaidžānas jaunieši stāstīja par sevi, uzdeva jautājumus, izteica vēlēšanos turpināt sadarbību. Baku Dizaina tehnikumā jauniešiem ir iespēja apgūt plaša spektra profesijas saistītas ar dažādām kultūras izpausmēm.


Fotogalerija

Sagatavoja

Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ