Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Mazo automehāniķu skoliņas nodarbības Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs

12.12.2023
 
Kādas profesijas var būt nepieciešamākas un lietišķākas par tām, ar kuru palīdzību tiek uzturēta un remontēta transporta tehnika. Mūsdienu cilvēks ir ļoti atkarīgs no transporta un lieto to ikdienā.
Lai popularizētu un informētu pirmsskolas bērnus par autotransporta nozares profesijām, Latgales Industriālais tehnikums organizēja nodarbības pirmsskolas un sākumskolas bērniem Mazo automehāniķu skolas ietvaros.

Nodarbībās ar bērniem bija pārrunāta transporta evolūcija, kādas transporta iespējas bija senos laikos un kādas ir mūsdienu cilvēkam. Bērni tika iepazīstināti ar dažādiem transporta remonta un apkopes speciālistiem, tādiem kā automehāniķis, smago spēkratu mehāniķis, transportlīdzekļu krāsotājs un autovirsbūvju remontatslēdznieks. Protams, tika pievērsta uzmanība darba drošībai un speciālam darba apģērbam. Bērniem tika demonstrēti darba instrumenti, ar kuru palīdzību automehāniķi remontē un uztur mašīnas kārtībā.

Nodarbības otrajā daļā bērni ar skolotāju palīdzību locīja mašīnas no papīra un vēlāk tiem bija iespēja izrotāt mašīnas, pēc pašu redzējuma.
Paldies Daugavpils Zinātņu vidusskolai, Daugavpils Centra vidusskolai un Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādei par uzņemšanu un sadarbību!
 
Fotogalerija

Sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska
    
« atpakaļ