Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Karjera \ Aktualitātes

Daugavpils pilsētas svētku aktivitātes

05.06.2023
 
 No 1.-4. jūnijam Daugavpils pilsēta atzīmēja savu 748. gadadienu. Notika daudz dažādu aktivitāšu, kuras aicināja pilsētas iedzīvotājus un tās viesus piedalīties gan koncertos, gan apmeklēt amatnieku tirdziņu un, protams, tuvāk iepazīt uzņēmumus un izglītības iestādes. Latgales Industriālais tehnikums 2. - 3. jūnijā arī iesaistījās svinībās, izvietojot savus informatīvos stendus Daugavpils ielās. Visiem interesentiem bija iespēja tuvāk iepazīties ar tehnikuma piedāvātajām mācību programmām un uzņemšanu nākamajam mācību gadam, kā arī piedalīties paraugdemonstrējumos, kurus vadīja tehnikuma jaunieši.
Informatīvajos stendos sevi reprezentēja LIT četras nodaļas: Arhitektūras un dizaina nodaļa, Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas nodaļa, Būvniecības nodaļa un Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļa.
Arhitektūras un dizaina nodaļas stendā ikviens varēja radoši darboties, veidojot dažādus nospiedumus, sākot ar vienradzi un beidzot ar flīžu ornamentu. Šo nodarbi ļoti iecienīja bērni un veidoja sev piemiņai krāsainos darbiņus.

Mašīnu cienītajiem Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas pārstāvji piedāvāja izmēģināt savus spēkus riepu montāžas un demontāžas procesā.

Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas nodaļas izglītojamie rādīja, kā tiek liektas metāla caurules un kā tiek veikts cauruļu savienošanas process.

Apdares darbu tehniķi no Būvniecības nodaļas demonstrēja dažādus apdares darbu veidus un tehnikas, kuras tiek veiktas ēkas apdares procesa laikā. Visiem interesentiem bija iespēja veikt Venēcijas un sūnu imitācijas apmetumus, veidot „gleznas” no struktūras krāsām un baloniem. 
Ja kāds vēlējās izmēģināt sevi ceļu būvnieka lomā, tehnikuma transportbūvju būvtehniķi rādīja, kādā veidā tiek likts bruģis, un stāstīja, kā darboties ar nivelieriem.

3. jūnijā notika svētku gājiens, kurā piedalījās pilsētas organizācijas, uzņēmumi un mācību iestādes. Ikviens vēlējās sevi demonstrēt skatītājiem. Gājiena laikā Latgales Industriālā tehnikuma pedagogi un izglītojamie laipni sveicināja skatītājus un prezentēja tehnikuma jauno identitāti plašai publikai.

Ir vērts atzīmēt, ka 4. jūnijā LIT vokālais ansamblis Andreja Pumpura skvērā priecēja pilsētas iedzīvotājus ar sirsnīgām un skanīgām dziesmām, kuras klausoties neviens nepalika vienaldzīgs un dziedāja līdzi.
Izsakām pateicību jauniešiem un pedagogiem, kuri reprezentēja savu nodaļu un stāstīja par mācību iespējām tehnikumā!

Fotogalerija

Sagatavoja: Komunikācijas un karjeras centrs un Audzināšanas daļa
« atpakaļ