Veltījums Latvijas simtgadei ‘’Latviešu nacionālo ēdienu pasaule” ( ēdienu gatavošana, izstāde – degustācija)
„...ar veco gadsimtu lepošos
aizvien –
tad mana Latvija lepni un brīvi
sākās!”
(Auseklis)
16.novembrī Ēdināšanas pakalpojumu speciālisti kopā ar skolotājām Ināru Arcimoviču un Inesi Līvmani aicināja visus uz izstādi –degustāciju „Latviešu nacionālo ēdienu pasaule”.
Topošie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti ļoti centās: gan galda servējums, gan latviešu nacionālie ēdieni, gan māla podiņos pagatavotie ēdieni rosināja degustatoru apetīti. Tradicionāli galdā tika likti pelēkie zirņi, grūbu putra, sautēti kāposti, kartupeļu sacepums, ķirbju biezeņzupa, pīrādziņi, pat „murcovka”( sens latviešu ēdiens, it īpaši gavēņa laikā), saldie ēdieni un daudz kas cits.
Kā zināms, seno latviešu ēdienus veidoja vietējie lauksaimniecības produkti. Ēdieni bija trekni un sātīgi, tajos parasti netika izmantotas garšvielas.
Arī šoreiz katrs varēja ielūkoties mūsu senču nacionālajos ēdienos un nobaudīt tos.
Pateicamies par garšīgo maltīti un vēlam veiksmi topošajiem ēdināšanas pakalpojumu speciālistiem!
Fotogalerija
Rakstu sagatavoja skolotāja Ārija Šumeiko