Veltījums Latvijas simtgadei. Radošā darbnīca ”Rudentiņš bagāts vīrs – ābols manā uzturā”
4.oktobrī topošie Ēdināšanas pakalpojumu speciālisti un Konditori kopā ar saviem skolotājiem veiksmīgi organizēja radošo darbnīcu, kura tika veltīta mūsu pašu vislabāk pazīstamajam auglim – ābolam.Šis auglis ir īsts brīnumdaris, jo āboli satur bagātīgu daudzumu vielu, kas darbojas kā antioksidanti. Tepat Latvijā audzētajiem āboliem rudenī jākļūst par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu ikviena civēka ēdienkartē. Ar tiem var gan panašķoties, gan uzlabot vispārējo veselības stāvokli. Ne velti ir tāds teiciens: ”Viens ābols dienā, un ārsts nebūs vajadzīgs”. Kopš seniem laikiem pie katras mājas tika stādītas ābeles, pat lieli ābeļdārzi.
Tehnikuma audzēkņi, kā jau topošajiem ēdināšanas pakalpojumu speciālistiem pienākas, radošajā darbnīcā izmēģināja dažādas receptes, kuru galvenā sastāvdaļa ir āboli. Radošajā procesā tapa gan ābolu kūka „Sapnis”, gan biezpiena –ābolu pīrāgs, gan kanēļmaizītes ar āboliem, pat ābolu siers, pīrāgs „Tējas roze”, mannas- ābolu sacepums, ābolu čatnijs, biezās pankūkas ar āboliem. Gardēži varēja nobaudīt arī ļoti veselīgus ābolu karamelizētos čipsus ar kanēli, ābolu zefīru un ābolu suflē.
Katrs audzēknis varēja praktiski darboties un radoši izpausties, sagādājot citiem prieku un neparastu gastronomisku baudījumu!
Lai katrs Latvijā izaudzētais ābols nonāk prasmīgās rokās un pārtop kulinārijas šedevrā!
Fotogalerija
Rakstu sagatavoja: skolotāja Ārija Šumeiko