Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Kur un kā veidojas profesionalitāte?

  Šī gada 5.oktobrī Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV „Dagda” skolotājas Ināras Arcimovičas bijusī audzēkne Tatjana Maļuhina tikās ar Ēdināšanas pakalpojumu speciālistu un Konditoru programmas audzēkņiem, lai pastāstītu, kā veidojas viņas profesionālais ceļš.

 

Topošajiem ēdināšanas pakalpojumu speciālistiem bija interesanti, ka T.Maļuhina  apguva pavāra profesiju mūsu tehnikumā, izgāja praksi Veselības un sociālo pakalpojumu centrā „Dagda”, kur arī pašlaik strādā par pavāri. 2016./2017.m. apguva viengadīgo programmu, iegūstot konditora kvalifikāciju.

 

Sākotnēji Tatjana nemaz nedomāja, ka tehnikumā gūtās prasmes un iemaņas viņa spēs vēl vairāk attīstīt un pielietot ikdienā. Interesanti, ka Tatjana piedalījās Latgales reģiona konkursā „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”, kura iniciators bija „Siera klubs”. Mūsu absolvente Tatjana Maļuhina ieguva godalgoto  3.vietu ar torti „Kārumniece” , kā arī balvu – braucienu uz Briseli. Tagad jauniete strādā gan algotu darbu, gan nodarbojas ar savu vaļasprieku – tortēm. Pasūtījumi nāk viens pēc otra, brīžiem nākas arī atteikt, jo nevar visu paspēt. Tatjana uzskata, ka nekad nav jāapstājas uz sasniegtā, jātiecas pilnveidoties, jāiegūst arvien jaunas zināšanas. Jauniete pateicās tehnikuma pedagogiem par iemācīto un novēlēja daudz radošu ideju, arī audzēkņiem būt centīgiem mācībās, kā arī apsolīja pēc laika ienākt tehnikumā, lai dalītos iespaidos par braucienu uz Briseli.

 

Audzēkņi ar interesi klausījās stāstījumu, uzdeva jautājumus, neiztika arī bez jaukas kopbildes  ar jauno konditori, kuras darbs jau ir pelnījis atzinību.

Šī saturīgā tikšanās ir kā mazs solītis mums katram savas profesionalitātes veidošanā. Viss ir mūsu pašu rokās.

 

Pateicamies Tatjanai Maļuhinai par jauko tikšanos!
 

Rakstu sagatavoja: skolotāja Ārija Šumeiko





« atpakaļ