Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Metenis klāt – pavasaris nāk!

16.02.2024
 

      Meteņi ir Latvijas tradicionālie svētki, kas tiek svinēti pirms Lieldienām. Kaut arī ziema vēl neatkāpjas, tomēr gaisā jūtams pavasaris. Sals, sniegs un vējš, ieskandinot Meteni, nebija šķērslis IPĪV « Dagda» audzēkņiem un skolotājiem 07.02. 2024. atzīmēt šo dienu.
    Kas tad īsti jādara Meteņos, kādi  Meteņdienas ticējumi?  Par to pastāstīja D2-15 grupas audzēknis Ruslans Rešetņaks un D1-15 grupas audzēknis Daniils Jandavs.
    Ikvienam audzēknim un skolotājam bija iespēja piedalīties daudzās aktivitātēs, proti, izbraukt ar ragavām, jo Meteņos jābūt kustībā. Mūsu stiprie puiši stafetē izvizināja ragaviņās gan meitenes, gan skolotājus.  Tas bija jautri! 
    Aizraujoša stafete bija « Velteņa mešana». Vinnēja meiteņu komanda. Pēc tam  audzēkņi ar pirts slotām mēģināja dzīt ziemu projām. Protams, konkursu bija daudz, un tie bija interesanti. Pasākuma turpinājumā bija ugunsrituāls, kur audzēkņi uz lapiņām uzrakstīja savas gada vēlmes un arī palaidnības  iepriekšējā gadā - lapiņas tika atdotas ugunij.                          
Ticējums vēsta, ka Meteņos daudz jāēd, jo  pēc tam  dzīve būs pieticīgāka un nesīs svētību un veselību, tāpēc audzēkņi un skolotāji tika aicināti pamieloties ar garšīgām pankūkām un smaržīgu tēju, ko   ar mīlestību pasniedza Konditora palīgi D3-09 grupas  audzēkņi.
   Pasākums radīja kopīgu svētku noskaņu. Audzēkņi bija jautri, radoši un sportiski aktīvi. Ticējums vēsta : « Ja bērni priecīgi šajā dienā, tad izdosies arī viss gads - līdz nākamajiem Meteņiem» . Varam sākt plānot pavasara darbus! Lai top!                                              

                                                                Paldies visiem par piedalīšanos pasākumā!

                                                                                        Sagatavoja: skolotāja Anita Brice


                                                                Fotogalerija



« atpakaļ