Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Ceļojums kulinārijas pasaulē

06.12.2023
   


      Pēc profesionālās izglītības skolotājas Marijas Aleksejevas uzaicinājuma 22.11.2023 LIT IPĪV “Dagda” viesojās šefpavārs Ēriks Aleksejevs.

     Ēriks Aleksejevs ēdināšanas jomā strādā jau 21 gadu. Viņš, lai gūtu lielāku pieredzi, ir vairākus gadus dzīvojis un strādājis Londonā, strādājis vairākos Latvijas restorānos, arī Turcijas viesnīcas   restorānā.

      Šefpavārs vada dažādu virtuves ēdienu meistarklases gan pieaugušajiem, gan bērniem, klāj banketa galdus izbraukumā Latvijas reģionos.  Ar lielu prieku D4-09 un D-09 grupas pavāri un konditora palīgi satika Ē. Aleksejevu mūsu mācību iestādē.

      Tikšanās ar šefpavāru bija ne tikai garšīga piedzīvojuma daļa, bet arī iedvesmojošs ceļojums pa kulinārijas pasauli. Tā audzēkņiem bija iespēja ielūkoties šefpavāra darbībā un iegūt viņa pasaules redzējumu ēdienu gatavošanā.

      Ē. Aleksejevs pastāstīja par mūsdienu gatavošanas tendencēm, niansēm un idejām ēdienu gatavošanā, tas bija ceļojums, kurā audzēkņi iepazinās ar dažādiem kulinārijas tradīcijām, produktiem un gatavošanas tehnikām.

Pēc ēdienu pagatavošanas audzēkņi ne tikai baudīja ēdienu (romiešu lapu salāti ar grilētu bekonu, paipalu olām, cūkas fileju mīklā ar ceptām sēnēm un ābolu – burkānu biezeni, šokolādes fondantu ar bazilikas karameli un saldējumu), bet arī uzzināja par šo garšīgo ēdienu tapšanas procesu.

       Šefpavārs Ē. Aleksejevs meistarklasē bija atvērts un gatavs dalīties savā pieredzē un zināšanās. Tas bija unikāls ceļojums pa ēdienu gatavošanas ceļiem, kas sniedza ne tikai garšas baudu, bet arī iedvesmu un izpratni par to, cik daudz darba un mīlestības tiek ieguldīts katrā gardā ēdienā.

      Paldies šefpavāram Ērikam Aleksejevam par garšīgiem ēdieniem un par izglītojošo pieredzi. Gaidīsim šefpavāru apciemot mūs vēlreiz un iepriecināt  ar jauniem gardiem ēdieniem, jaunām gatavošanas metodēm.

 

Informāciju sagatavoja skolotāja Marija Aleksejeva



Fotogalerija

« atpakaļ