Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Atvērām durvis nākotnes iespējām

30.10.2023
 
        17.10.2023. Karjeras nedēļas ietvaros LIT IPĪV « Dagda» viesojās 9.kl. skolēni no Dagdas vidusskolas. 
      Viesošanās mūsu mācību iestādē ļāva skolēniem iepazīties ar izglītības « Būvdarbi» un « Ēdināšanas pakalpojumu speciālists» programmas iespējām, kuras  varētu būt interesantas nākotnē, proti, tas palīdzēs  labāk izprast savas intereses un attīstīt skaidru redzējumu par to, kādu karjeru  vēlētos iegūt. 
      Vispirms mācību iestādes vadītāja Aina Bluka pastāstīja par  mācību iestādes vēsturi,  iepazīstināja  ar profesijām, kādas  var apgūt IPĪV « Dagda». 
      Apmeklējot mācību iestādi, skolēni ne tikai uzzināja teorētisku informāciju, bet arī piedalījās praktiskās nodarbībās. Ēdināšanas nodaļas vadītāja Alīna Cimoška kopā ar viesiem gatavoja maizītes. Kamēr tās gatavojās, skolēni apmeklēja flīzēšanas un tapešu līmēšanas darbnīcu, kur  piedalījās flīžu griešanā un tapešu līmēšanā. Profesionālās izglītības skolotājs Valdis Bogrecs pastāstīja par krāšņu un kamīnu mūrnieka specialitāti. Skolēni ar lielu interesi iesaistījās būvjavas sagatavošanas procesā, kā arī ķieģeļu mūrēšanā.
      Kopumā mūsu iestādes   apmeklējums piedāvāja skolēniem iespēju iepazīties ar profesijām, kādas var apgūt pie mums. Šī viesošanās varbūt būs svarīgs solis, kas palīdzēs  labāk izprast savas intereses un izvēlēties piemērotu izglītības ceļu. 
      Skolēni augsti novērtēja iespēju iepazīties ar mūsu mācību iestādi, īpaši viņus uzrunāja profesionālu skolotāju stāsti. «Laiks bija lietderīgi pavadīts», secināja 9.kl. skolēni.
      Rosinu  skolēnus pēc  Dagdas vidusskolas absolvēšanas atnākt  mācīties pie mums! 

                                                                                             
                                                                                                                                                                                                         Informāciju sagatavoja    Karjeras konsultante Anita Brice



« atpakaļ