Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

Atmiņu rīts, Antoņinis Virīņi

17.11.2022
 
 

Atmiņu rīts, Antoņinis Virīņi

Biezeņzupu mistarklase “Ari nu cierva var izvirt virīni...”

 

Ar tādu domu un devīzi lielā sirsnībā 2.novembrī Latgales industriālajā tehnikumā IPĪV ”Dagda” tika atklāt otrais posms, slavenās un talantīgās kulināres, rēzeknietes Antoņinas Masiļūnes 2022.gada atjaunotās “Povuora gruomotys” svētki.

Par darbu pie izdevuma pastāstīja redizaina idejas autore, projektu vadītāja, un arī 1992.gada izdotās Masiļūnes grāmatas “Povoru gromota” māksliniece- Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas docente Diāna Apele.

Savā pieredzē un atklāsmēs dalījās jaunā izdevuma dizainere, Latgales industriālā tehnikuma Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja Valentīna Siņakova.

Par fotogrāfijas vēsturi, to veidošanu un trikiem ēdienu fotogrāfēšanā dalījās Latgales industriālā tehnikuma pedagoģe, grāmatas “Povuoru gruomota”  fotogrāfiju autore Zaiga Pettere, bet par grāmatas valodu runāja “Katoļu dzeive”  žurnāliste Maruta Latkovska.

Latgales industriālā tehnikuma, ēdināšanas pakalpojumu nodaļas vadītājas Sarmītes Meļnikovas vadībā tika organizēta biezeņzupu meistarklase, pēc Antoņinas Masiļūnes receptēm.

Kopā tika pagatavota ķirbju biezeņzupa un dārzeņu biezeņzupa, jāatzīst, ka tās izdevās “pa pirmo”, it kā pati recepšu autore būtu stāvējusi klāt.

Esam gandarītas, ka grāmatas svētki un meistarklase tika aizvadītas godam, un uz tikšanos trešajā posmā Rēzeknes tehnikumā.

Atjanotais izdevums sagatavots ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Izglītības, valodu un dizaina fakultātes un Reģionālistikas zinātniskā institūta finansiālo atbalstu. Projekts realizēts ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūras „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” līdzfinansējumu Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursā. Lielu paldies izsakām atbalstītājiem.

 

 

Sagatavoja:

Arhitektūras un dizaina nodaļas vadītāja Valentīna Siņakova

Ēdināšanas pakalpojumu nodaļas vadītāja Sarmīte Meļnikova

 
Fotogalerija

« atpakaļ