Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Karjeras nedēļas 2024 aktivitātes

11.10.2024
 

No 7.-11.oktobrim valstī tika organizēta Karjeras nedēļa 2024. Šī gada tēma bija „Izglītība un karjera ikvienam”. Latgales Industriālajā tehnikumā visu nedēļu izglītojamajiem notika karjeras atbalsta pasākumi.

Pirmdien, audzināšanas stundas ietvaros, izglītojamie piedalījās diskusijā „No izaicinājuma līdz risinājumam”. Diskusijas laikā izglītojamie runāja par to, kā atpazīt esošās problēmas, kas kavē vienlīdzīgu karjeras iespēju realizāciju. Atkarībā no vecuma grupām, izglītojamajiem diskusijām tika piedāvātas dažādas tēmas, saistītas ar karjeras izvēli, šķēršļiem karjeras ceļā, par jauniešu iekļaušanos darba tirgū un izglītības iespējām ikvienam.

Otrdiena tika noteikta par Empātijas dienu. Mācību stundu laikā tika izmantoti uzdevumi, kas palīdzēja jauniešos attīstīt empātiju.

Trešdien, topošie ēku būvtehniķi (3-35.grupa) un arhitektūras tehniķi (1-04.grupa) devās mācību ekskursijā uz SIA „Dzelzsbetons MB”. Mācību ekskursijas laikā izglītojamajiem bija iespēja iepazīt profesiju pārstāvju darba specifiku un darba vidi, iegūt aktuālāko informāciju par nozares tendencēm, papildināt zināšanas par iespējamo karjeras veidošanu un prakses iespējām uzņēmumā. Audzināšanas stundu laikā, jaunieši klausījās lekcijas ierakstu „Vienlīdzīgām tiesībām un iespējām darba tirgū”, ko vadīja Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes dekāns, mg.iur. Ivo Krievs.

Ceturtdien, topošie interjera dizainera asistenti (4-03.grupa) devās mācību ekskursijā uz Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA), kur viņiem bija iespēja uzzināt par tālākās izglītības iespējām interjera dizaina jomā, iepazīt RTA mācību vidi, gūt radošas idejas diplomdarba veidošanā.

Karjeras nedēļas pēdējā dienā, piektdienā, izglītojamajiem bija iespēja izpētīt un analizēt infografikas „Vienlīdzīgas karjeras iespējas sievietēm un vīriešiem”.

Pateicamies uzņēmumam “Dzelzsbetons MB” un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai par sadarbību un viesmīlību!

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: pedagogs karjeras konsultants Dana Valtere


« atpakaļ