Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Izglītojošais brauciens uz Nīderlandi: Iegūtās zināšanas un pieredze

27.09.2024
 


No 16. līdz 27. septembrim mūsu tehnikuma jaunieši – divi siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķi Martins Rogoļevs, Žanis Novičonoks un divi inženiersistēmu būvtehniķi Maksims Kononovs un Iļja Politajevs – devās uz Nīderlandi, lai PoVE Water-Scale up iniciatīvas ietvaros piedalītos starptautiskajā projektu nedēļas programmā. Programmas mērķis bija izpētīt inovatīvas ūdens tehnoloģijas un ilgtspējīgus risinājumus ūdens resursu apsaimniekošanā.

Visas aktivitātes un nodarbības notika WaterCampus Leeuwarden – vadošajā ūdens tehnoloģiju un inovāciju centrā, kurā tiek apvienoti uzņēmumi, pētniecības iestādes un universitātes. Šeit tiek izstrādāti risinājumi, kas veicina efektīvu ūdens resursu pārvaldību un saglabāšanu, īpaši pievēršot uzmanību ūdens ekosistēmu aizsardzībai un atjaunošanai. WaterCampus darbojas arī kā izglītības platforma, piedāvājot sabiedrībai mācību programmas, kas veicina izpratni par ūdens resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Brauciena laikā izglītojamie piedalījās vairākās darbnīcās un semināros, kas bija veltīti nozīmīgām vides problēmām, piemēram, notekūdeņu apstrādei un dzeramā ūdens saglabāšanai. Dalībnieki piedalījās arī praktiskajās nodarbībās, apgūstot Arduino programmēšanu un specifisku analīzes tehniku apmācības sesijās.

Dažas no galvenajām aktivitātēm ietvēra vizītes uz notekūdeņu attīrīšanas iekārtu, Sint Jansklooster ūdenstorni un Waterloopbos, Woudagemaal tvaika sūkņu staciju Lemmerā.

Programmas noslēgumā visi dalībnieki sniedza noslēguma prezentācijas, kurās atspoguļoja iegūto pieredzi un prasmes, izceļot iedvesmu, ko viņi guva šajā izglītojošajā braucienā. Lai gan šie temati mūsu jauniešiem bija salīdzinoši jauni un izaicinoši, viņi ar entuziasmu apguva jaunas iemaņas un guva dziļāku izpratni par ūdens resursu pārvaldību un ilgtspējību.

Šis izglītojošais brauciens ne tikai paplašināja mūsu jauniešu skatījumu, bet arī mudināja viņus pārdomāt, kā viņu nākotnes profesionālā darbība var veicināt ilgtspējīgus risinājumus un pozitīvi ietekmēt globālās vides problēmas.

Mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts PoVE Water Scale-up Nr.101055851. 

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: vispārējās vidējās izglītības skolotājs Oļegs Ostrovskis

« atpakaļ