Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Darba vērošanā uz Čehiju

22.06.2024
 


No 16. līdz 22. jūnijam Administratīvās nodaļas vadītāja Olga Aņisimoviča, vispārējās vidējās izglītības skolotāji Sergejs Ertmans, Nataļja Lukaševiča un Olga Čebajeva Erasmus+ projekta ietvaros piedalījās darba vērošanā Prāgā, Čehijā.  

Darba vizītes laikā tika apmeklētas vairākas izglītības iestādes - SPŠS Betlemskas skola, kura ir vecākā tehniskā skola Čehijā un tika dibināta 1837.gadā,  Skautu institūts, Eiropas Savienības Administrācijas skola, CAMP – Arhitektūras un metropoles plānošanas centrs un COPTH skola. Apmeklējot VEDA Fest – lielāko brīvdabas populārzinātnisko un izglītojošo pasākumu, kurā piedalās izglītības iestādes no visas Čehijas, bija iespēja  iepazīties ar Čehijas izglītības sistēmas piedāvātām izglītības jomām, programmām, iestādēm, ka arī uzrunāt potenciālos sadarbības partnerus.

Apmeklējot uzņēmumu “Mikrotechna Praha”, kuras vēsture ir cieši saistīta ar Čehijas aviācijas pirmsākumiem,  bija iespēja gūt priekšstatu par dažādu aviācijā izmantojamo ierīču ražošanas procesiem un tehnoloģijām, ka arī uzzināt labās prakses piemērus – kā organizēt veiksmīgu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.
Brīvajā laikā Erasmus+ darba komanda izzināja Prāgas pilsētas vēsturi un kultūru.

Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2023-1-LV01-KA121-SCH-000118342.

 
Fotogalerija

Informāciju sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa 
« atpakaļ