Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Lietuvas jaunieši apguva praktiskās iemaņas Daugavpilī

13.06.2024
 
No 21. maija līdz 13. jūnijam Erasmus+ programmas ietvaros četri topošie apdares darbu tehniķi no Marijampoles Profesionālās izglītības centra stažējās praksē SIA “Daugavpils Celtnieks”, kur viņiem bija iespēja gūt praktiskās iemaņas un pieredzi savā profesijā.

21.maijā, uzsākot mācību prakses gaitas, jaunieši kopā ar pavadošo personu, savu grupas audzinātāju Saulis Orina ieradās Latgales Industriālajā tehnikumā, lai apskatītu mācību klases un darbnīcas.

Prakses laikā jaunieši no Lietuvas aktīvi pildīja darba uzdevumus: noņēma veco apdari no fasādes sienām, tīrīja sienas no putekļiem, netīrumiem un bojājumiem, krāsoja tās un apguva sienu apmetuma tehnikas. Viņi arī iepazinās ar jaunākajām tehnoloģijām un darba metodēm, ko izmanto uzņēmuma darbinieki savā ikdienas darbā.

SIA “Daugavpils Celtnieks” komanda bija priecīga par iespēju strādāt kopā ar topošajiem apdares darba tehniķiem no Lietuvas, daloties savā pieredzē un zināšanās, kā arī palīdzot viņiem nostiprināt teorētiskās zināšanas praktiskajā darbībā.

"Šī prakse bija lieliska pieredze gan mums, gan jauniešiem. Mēs varējām ne tikai dalīties savās zināšanās, bet arī mācīties no jaunās paaudzes, kas nāk ar svaigām idejām un entuziasmu. Neskatoties uz valodas šķēršļiem, mēs viens otru labi sapratām un izveidojām lielisku komandas garu" norādīja uzņēmuma vadītājs Leonīds Maskaļenko.

Paldies SIA “Daugavpils Celtnieks” komandai par atsaucību un atbalstu prakses laikā! Ceram, ka šāda veida prakse un sadarbība turpināsies arī nākotnē, veicinot jauno profesionāļu izaugsmi un starptautisko pieredzes apmaiņu.

Fotogalerija

Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa 
« atpakaļ