Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Profesionālā izglītība Osnabrikā, Vācijā

07.06.2024
 
 
No 2. līdz 7. jūnijam Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas vadītājs Aigars Veliks, profesionālās izglītības skolotāji Konstantins Sarans un Zinaīda Vingre, Erasmus+ darba vērošanas ietvaros, apmeklēja skaisto, vēsturiski bagāto pilsētu Vācijā Osnabriku.

Mobilitātes laikā tika apmeklētas trīs profesionālās izglītības iestādes, ar kurām jau ir izveidojusies cieša sadarbība - BBS Haste, BBS Melle un BBS Brinkstraße. Šajās izglītības iestādēs tika vērotas mācību stundas, kā arī apmeklētas darbnīcas augkopības, lauksaimniecības, mehatronikas kā arī automehāniķu programmā.

Iespaidoja elektroauto apmācību darbnīcas, kas ir aprīkotas ar simulācijas iekārtām, elektrokomponentu un elektrodzinēju (asinhrono, sinhrono) apguvei. 

Tika iegūta vērtīga pieredze un noderīga informācija par Vācijas izglītības sistēmas struktūru, kuras pamatā profesionālajā jomā ir cieša sadarbība ar vietējiem uzņēmumiem, kā rezultātā audzēknis apgūst praktiskas iemaņas potenciāli savā nākotnes darba vietā.

Īpaši izsakām pateicību par viesmīlību un īstenotajām aktivitātēm sadarbības partneriem un to komandām.

Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000118335.
 
 
Informāciju sagatavoja: Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas vadītājs Aigars Veliks
    
« atpakaļ