Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Vispārizglītojošo skolotāju pieredze Portugālē

25.05.2024
 

No 20. maija līdz 25. maijam fizikas skolotāja Lija Gladeviča un dabaszinību skolotāja Tatjana Bogdanova Erasmus+ projekta ietvaros devās darba vērošanas braucienā uz Agrupamento de Escolas Madeira Torres vidusskolu Portugālē, pilsētiņā Torres Vedras. Šīs mobilitātes galvenais mērķis bija izpētīt un ieviest inovatīvas mācību metodes, īpašu uzmanību pievēršot izglītojamo motivācijas paaugstināšanai.

Brauciens bija ļoti veiksmīgs! Mūsu skolotājas guva vērtīgas atziņas un pieredzi, kas neapšaubāmi bagātinās viņu turpmāko mācību praksi. Šo dienu laikā tika apmeklētas gan vispārējās, gan profesionālās izglītības iestādes. Šajās izglītības iestādēs tika vērotas mācību stundas (fizikas, ķīmijas un bioloģijas), kā arī apmeklētas darbnīcas. Darbnīcās tika veidotas aplikācijas uz fotopapīra un radoši darbi, izmantojot koka lāzera griezēju.

Ar Portugāļu skolotājiem tika apspriestas līdzīgās problēmas un idejas, un bija iespēja smelties pieredzi vienam no otra. Brīvajā laikā skolotājām bija iespēja iepazīt dažas aizraujošas vietas un kultūras pieminekļus. Atlantijas okeāna piekrastē tika apmeklētas divas neticamas pilsētas: Ericeira un Santa Krūza. Skolotājām šī bija pirmā reize, kad viņas redzēja okeānu!

Mobilitāte deva iespēju uzlabot savas angļu valodas, sadarbības un digitālās prasmes. Aizvadītā nedēļa bija pozitīvu emociju pilna un pagāja ļoti ātri.

Fotogalerija

Rakstu sagatavoja: Lija Gladeviča

« atpakaļ