Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

“Kā prast orientēties plašajā informācijas plūsmā?”

17.05.2024
 
No. 13. līdz 17. maijam Latvijā jau 15. reizi tika organizēta informatīvi izglītojošā kampaņa "Digitālā nedēļa 2024", kuras mērķis ir attīstīt jaunās digitālās prasmes un veicināt medijpratību sabiedrībā.
17. maijā mūsu tehnikumā sadarbībā ar biedrību "New East" norisinājās nodarbība medijpratības jomā "Kā prast orientēties plašajā informācijas plūsmā?". Biedrība “New East” darbojās kopš 2016. gada. Tā ir aktīvo jauniešu organizācija, kuras projekti ir vērsti uz mediju literatūras, kritiskās domāšanas, radošās nozares, integrācijas procesu un nevalstiskās kultūras vides attīstību. Nodarbības “Kā prast orientēties plašajā informācijas plūsmā?” laikā izglītojamie pildīja dažādus uzdevumus, kur varēja pārbaudīt savas prasmes, kritiski izvērtējot informācijas saturu medijos. Jaunieši uzzināja kā atšķirt patiesas ziņas no viltus ziņām, un kā izvairīties no krāpnieciskām darbībām internetā.

Paldies biedrībai “New East” par atsaucību nodarbības organizēšanā un izglītojamajiem par aktīvu dalību nodarbības praktiskajos uzdevumos.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja bibliotekāre Tatjana Rosovska 
« atpakaļ