Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Viktorīna “Starptautiskā darba aizsardzības diena”

28.04.2024
 
Katru gadu 28. aprīlī Starptautiskā Darba organizācija (SDO) rīko Pasaules Darba aizsardzības dienu. Latgales Industriālajā tehnikumā 30.04.2024. notika Starptautiskās Darba organizācijas ietvaros rīkotā Pasaules Darba aizsardzības diena. Šīs atceres dienas mērķis ir radīt apņemšanos strādāt droši un veicināt sabiedrības izpratni par visiem darba drošības principiem. Viktorīnas laikā atgādināts, ka veselība un drošība nav dāvana no valsts iestādēm vai laba darba devēja: veselība un drošība darbā ir ikviena darbinieka atbildība.

Katru gadu darba vietās daudzi nodarbinātie cieš nelaimes gadījumos un daži no viņiem diemžēl iet bojā. Ņemot vērā būvniecības sezonas sākšanos, audzēkņiem tika dota iespēja atkārtot un pārbaudīt savas zināšanas, organizējot drošu darba vidi. Lai padarītu darba vietas drošākas un produktīvākas, ir svarīgi Eiropas uzņēmumos attīstīt preventīvu kultūru un uzlabot darba apstākļus ikvienam darbiniekam.

Viktorīnā aktīvi piedalījās tehnikuma 1. - 3. kursu izglītojamie. Audzēkņus viktorīnai sagatavoja D. Rosolajs, L. Sakajeva, M. Grigorjeva. Konkursa laikā tika izveidotās divas komisijas: tehnikuma skolatāji un tehnikuma audzēkni.

Audzēkņu komisija tika izveidota ar mērķi iepazīstināt ar vērtēšanas kritērijiem un veikt patstāvīgu rezultātu analīzi.

Viktorīnas rezultāti:
1. vieta – 2 -15 grupa: Artemijs Arti Aedma , Pāvels Krasovskis, Konstantins Vasjukevičs, Dilans Ļebedevs;
2. vieta – 3 - 03 grupa: Violeta Belkovska, Valērija Reinika, Vlada Juraša, Diana Grustāne, Karina Tihomirova, Ksenija Puriškeviča;
3 .vieta – 1 - 15 grupa: Linards Valainis, Iļja Bogdanovs, Konstantīns Zubovičs, Aivija Ērika Čereškeviča.

Apsveicam uzvarētājus!


Informāciju sagatavoja skolotāji L. Sakajeva un M. Grigorjeva.
     « atpakaļ