Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Nāc mācīties Latgales Industriālajā tehnikumā! Uzņemšana 2024./2025.m.g.
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Bibliotēkas nedēļa Latgales Industriālajā tehnikumā

26.04.2024
 
Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma kopš 1997. gada aprīlī Latvijā tiek atzīmēta Bibliotēku nedēļa. Galvenais Bibliotēku nedēļas mērķis ir akcentēt bibliotēkas lomu sabiedrībā, informēt par tās funkcijām un pakalpojumiem, kā arī veicināt lasīšanu. Šogad tā norisinājās no 22. līdz 26. aprīlim. Šī gada Bibliotēku nedēļas tēma bija “Bibliotēkas un lasīšana”.

Latgales Industriālajā tehnikumā Bibliotēku nedēļas ietvaros norisinājās vairāki pasākumi: tikšanās pasākums “Kad kultūras satiekas…”, bibliotekārās stundas un foto konkurss “Book Face”.

23. aprīlī LIT Komunikācijas un karjeras centrā notika tikšanās pasākums “Kad kultūras satiekas…” ar studentiem no Lesoto, Slovākijas, Filipīnām, Turcijas un Šrilankas, kas atbraukuši uz Daugavpils

Universitāti Erasmus + projekta laikā. Studenti prezentēja LIT audzēkņiem savas valstis un apskatīja tehnikumu. Pasākums norisinājās dažādu kultūru sadraudzības gaisotnē.  

Bibliotēkas nedēļā tehnikumā tika novadītas vairākas bibliotekāras stundas 1. un 2. kursu audzēkņiem par LIT bibliotēkas pakalpojumiem, krājumu un elektroniskā kopkataloga izmantošanas iespējām. Izglītojamie mācījās izmantot elektronisko kopkatalogu viedtālruņos, kā izrādījās - tik viegli un ērti meklēt vajadzīgo grāmatu bibliotēkas krājumā.

No 15. līdz 25. aprīlim Latgales Industriālā tehnikuma izglītojamie un darbinieki tika aicināti iesaistīties jautrajā fotokonkursā “Book Face”. Lai piedalītos konkursā, dalībniekiem bija jāizvēlas grāmata no LIT bibliotēkas krājuma ar vizuāli pievilcīgu vāku un nofotografēt seju vai ķermeni, pieskaņojot grāmatas vākam, un atsūtīt uz LIT bibliotēkas e-pastu. Pavisam konkursam tika iesūtītas 44 bildes, no kurām tika atlasītas 20 labākās un atbilstošākās konkursa nosacījumiem. Apsveicam pirmās vietas ieguvēju Kseniju Fjodorovu (3-03 grupa), kuras bildes ieguva vislielāko balsu skaitu. Otrajā vietā ierindojās Viktorija Kižla (1-04 grupa) un Ariadna Trofimova (1-04 grupa), trešo vietu ieguva Matīss Sarkanis (3-04 grupa), Evelīna Stanka (3-04 grupa) un Santa Žurņa (3-04 grupa). Paldies visiem dalībniekiem par dalību konkursā “Book Face”. Visas atsūtītās bildes bija ārkārtīgi interesantas un radošas.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: LIT bibliotēkas bibliotekāre Tatjana Rosovska 
« atpakaļ