Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pieredzes apmaiņas brauciens uz Spāniju

20.04.2024
 


Pirmo reizi Latgales Industriālā tehnikuma Erasmus+ programmas ietvaros tika īstenots projekts sporta jomas ievirzē. No 14. aprīļa līdz 20. aprīlim mūsu tehnikuma sporta pedagogi Edgars Baltacis, Inesa Vīča un Jānis Čaplinskis devās darba vērošanā un pieredzes apmaiņā uz Spānijas dienvidu pilsētu Altea, kur, silti sagaidīti, nedēļas garumā piedalījās dažādās aktivitātēs, ciemojās vietējā pašvaldībā, apmeklēja sporta novirzes organizācijas un iestādes un ieguva neatsveramu profesionālu un kulturālu pieredzi.

Projekta nedēļas laikā pedagogi, viesojoties vietējā vidusskolā, varēja klātienē salīdzināt pedagogu darba metodiku un tās īpatnības, gan rast kopējas iezīmes, gan saskatīt atšķirīgo. Par būtiskāko darba metodikā varēja atzīt sociālā darba mijiedarbību ar mācību priekšmetiem un audzēkņu iesaisti sociālo projektu īstenošanā.

Zīmīgu iespaidu atstāja netālas Nucia pilsētas apmeklēšana, kurā mūsu tehnikuma pedagogiem tika dota iespēja klātienē apskatīt topošo vienu no Eiropas lielākajiem sporta projektiem – Nucia Sporta pilsētu. Šajā iespaidīgajā sporta kompleksā bāzējas profesionālās ievirzes skola ar sporta novirzienu, ar kuras direktoru un vadītāju mūsu pedagogiem izvērtās plašas un produktīvas diskusijas gan par sporta attīstību kopumā, gan par pašas skolas mērķiem un vēlamajiem sasniegumiem.

Mūsu tehnikuma pedagogus pie sevis uzņēma arī vietējās pilsētas administrācija, kur pilsētas mērs draudzīgā gaisotnē dalījās pieredzē par aktīvā dzīvesveida iespējām un tā attīstību pilsētā, kā arī bija ieinteresēts uzzināt ko vairāk par mūsu valsts, pilsētas un tehnikuma būtiskākajām īpatnībām.

Interesanta viesošanās sporta pedagogiem izvērtās netālu esošajā pilsētā, kur tika apmeklēts jauniešu treniņš īpatnējā sporta veidā – pelota. Tehnikuma pedagogi savā starpā jokoja: ”Mūsu valsts medicīnas personāls galvu saķertu, šo redzot!”. Skolotāji aktīvi piedalījās treniņā un guva ļoti pozitīvas emocijas, pavadot laiku ar jauniešiem un treneriem, kuri bija ļoti atvērti, lai iepazīstinātu ar šo īpatnējo sporta veidu, kur noteikumos ietilpa spēlē esošo bumbiņu atsist ar plaukstām, tajā pat laikā pastāvot lielai iespējai gūt savainojumus - savdabīgi, bet jautri!

Viens no galamērķiem bija vietējā jauniešu centra un sporta bāzes apmeklēšana, kur pedagogi piedalījās diskusijā par aktuālām tēmām jauniešu vidū, un sportā it īpaši. Projekta nedēļa noslēdzās ar skaistu četru stundu pārgājienu kalnos kopā ar vidusskolas jauniešiem.

Šī bija ļoti produktīva un pozitīvām emocijām piepildīta nedēļa, kuras laikā tika pieredzēts gan kontrasts, gan rastas kopīgas iezīmes. Neatsveramu un paliekošu iespaidu atstās kulturāli un sociāli pieredzētais. Pateicoties šim projektam, Latgales Industriālajam tehnikumam ir radušies jauni starptautiski draugi pašos Eiropas dienvidos. Mūsu pedagogi ir ļoti pateicīgi par iegūto iespēju piedalīties projektā un iegūto pieredzi, ko tas sniedza.
 
Informāciju sagatavoja: Projekta dalībnieki
« atpakaļ