Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Nāc mācīties Latgales Industriālajā tehnikumā! Uzņemšana 2024./2025.m.g.
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Konkurss Lietuvā

26.04.2024
 

Starptautiskais profesionālās meistarības konkurss “FINISHING INSTALLER 2024” notika 25.-26. aprīlī Lietuvā, Viļņas izstāžu centa “LITEXPO’’. Konkursā piedalījās 12 komandas. Sacensību uzdevums bija – pēc sniegtā rasējuma izveidot krēslu. Ģipškartona plākšņu konstrukcijā bija jāaizpilda šuves un skrūves, kā arī jāšpaktelē virsma. Darbam bija atvēlēts pavisam 8 stundas.

Konkursa mērķi:

 

1. Attīstīt izglītojamo profesionālo meistarību un nodrošināt iespēju labākajiem parādīt savu profesionālo prasmju līmeni;

2. Pārbaudīt, kā dalībnieki ievēro būvdarbu tehnoloģiskos procesus, materiālu izmantošanas efektivitāti atbilstoši mērķim, kvalitātes prasības, darba drošības un veselības aizsardzības normas;

3. Attīstīt attiecības ar uzņēmējdarbības institūcijām un sociālajiem partneriem;

4. Celt profesijas un profesionālās izglītības prestižu, iepazīstinot profesionālās izglītības sistēmā sagatavotos speciālistus un stiprinot arodskolu/mācību centru sadarbību, daloties profesionālajā pieredzē.

 

Konkursā LIT grupas 2-15 audzēknis Dilans Ļebedevs un Nikolajs Gaspirovičs ieguva ceturto vietu. Mūsu komanda spēja paveikt uzdevumu 8 stundās, labi samontēja karkasu un ģipškartona plāksnes, bet stresa un steigas dēļ tika pieļautas kļūdas: nepareizi nogrieztas ģipškartona plāksnes un nesakārtota darba vieta. Skolotājs Sergejs Lukjanskis, kurš sagatavoja audzēkņus konkursam, uzskata, ka pārāk daudz laika mūsu komandai aizņēma stūra aizsargprofilu montāža. Arī špaktelēšana nepadevās viegli. Tagad zinām, kas ir jāuzlabo, lai varētu startēt tādā konkursā arī nākamgad.

Paldies LIT audzēkņiem Dilanam Ļebedevam un Nikolajam Gaspirovičam par piedalīšanos konkursā un skolotājam Sergejam Lukjanskim par komandas sagatavošanu!

 

Fotogalerija

Sagatavoja:

Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

 

 

« atpakaļ