Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Nāc mācīties Latgales Industriālajā tehnikumā! Uzņemšana 2024./2025.m.g.
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Spēle “Kas? Kur? Kad?”

25.04.2024
 
25. aprīlī mūsu tehnikumā notika komandu intelektuālā spēle “Par Latviju un ne tikai”. Spēlē piedalījās 12 komandas no dažādām pilsētas izglītības iestādēm, kā arī studentu komanda no Daugavpils Universitātes - DU Erasmus+. Tajā spēlēja ārvalstu studenti no Šrilankas, Turcijas, Bangladešas un Slovākijas.

Spēle norisinājās 4 posmos. 1. posms sastāvēja no 10 jautājumiem. Uzdevums bija noskaidrot, vai apgalvojums ir patiess vai aplams. 2. posms “Uzmini pazīstamākās Latvijas, Eiropas un pasaules vietas”. Izdales materiālā bija jāatpazīst paslēpts dabas, arhitektūras vai kultūrvēsturiskais objekts. 3. posms “Kaķu kinoteātris”. Bija jāuzmin, no kuras filmas ir dotais kadrs, kuru aizsedz kaķi. Posms sastāvēja no 10 Latvijas, Eiropas un pasaules kinofilmu kadriem.

Pēdējā posmā bija spēle “Kas? Kur? Kad?”, kas sastāvēja no trijām kārtām. 1. spēle “Mana Latvija! ” , 2. spēle “Daudzveidīgā Eiropa un neparastā pasaule”, 3. spēle“ Profesijas, inovācijas un ekoloģija”.

Spēle izvērtās interesanta, komandas cīnījās azartiski. Paldies tehnikuma administrācijai par atbalstu, jo šādi konkursi attīsta loģiku, kritisku domāšanu, iztēli, kā arī spēju ļoti īsā laikā rast ātrus risinājumus, kas savukārt palīdzēs gan mācībās, gan eksāmenu laikā.

Izcīnītās vietas: Pamatskolas posmā: 1.vieta – “Astotā vienība” (Daugavpils Vienības pamatskola), 2.vieta – “Latgales nākotne”( Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola – licejs), 3. vieta - Daugavpils 11.pamatskolas 1.komanda “Gudrinieki”.

Kopvērtējumā: 1.vieta – “LITtle known” (1-04 – arhitektūras tehniķis - grupas audzinātāja I. Vīča), 2.vieta – “VIP-10” (Daugavpils Iespēju vidusskola), 3.vieta – “LITmašīna” (1-36 – smago spēkratu mehāniķis – grupas audzinātāja A. Ņikitina, 2-23S – siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķis - grupas audzinātājs A. Pučinskis)

Paldies konkursa organizētājiem N. Leončukai, L. Sakajevai, A. Pučinskim, konkursa vadītājai J. Didevičai, palīgiem un atbalstītājiem A. Grutmanim, I. Kirukai, I. Kuņickai.

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja skolotāja N. Leončuka

     « atpakaļ