Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

No Daugavpils uz Brno - Ūdens apsaimniekošana Čehijā

24.03.2024
 


No 17. līdz 24. martam četri inženiersistēmu būvtehniķi devās izglītojošā mobilitātē uz Brno, Čehiju. Izglītojamos šajā braucienā pavadīja Izglītības metodiķis audzināšanas darba jomā Jevgeņijs Ļitvinovs.

Par godu Pasaules Ūdens dienai MENDELU Universitātē katru gadu notiek nedēļas garš pasākums, kura mērķis ir izglītot par ūdens tēmu meža, lauksaimniecības un pilsētas ainavās. Šis pasākums kalpoja par platformu apmācībām, lai padziļināti iepazītos ar Čehijas ūdens apsaimniekošanas praksi un profesionālo kontaktu izveidei vairāk nekā 70 izglītojamajiem un nozares ekspertiem no 5 sadarbības valstīm. Pasākums sniedza unikālu iespēju sadarboties ar kolēģiem no citurienes, piedāvājot vērtīgas perspektīvas un ieskatus globālajā ūdens apsaimniekošanas praksē.

Projekta nedēļas laikā mūsu tehnikuma izglītojamie piedalījās vairākās diskusijās par ūdens resursu izmantošanu un ūdens kvalitāti dabā, meklējot risinājumus dabas ūdens resursu problēmsituācijām, kas rodas dabā cilvēka darbības rezultātā. Gandarījumu sniedza ne tikai izglītojošo aspektu attīstība un personīgā izaugsme, bet arī redzētās kultūras bagātības. Nedēļas garumā grupa izzināja Prāgas vēsturisko pilsētu un apkārtējās dabas krāšņumu.

Šis pasākums ir paplašinājis izglītojamo un skolotāju redzesloku, kā arī radījis ilgstošas atmiņas.

Mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts PoVE Water Scale-up Nr.101055851. 

Fotogalerija

Informāciju sagatavoja: Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa 
« atpakaļ