Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalība mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņu konkursā

29.03.2022
 

2022. gada 24. un 25. martā norisinājās Valsts konkurss Latvijas profesionālās vidējās izglītības mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem, kurš notika PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā "SAULES SKOLA". Konkursā piedalījās četrdesmit trīs audzēkņi, kuri profesiju apgūst Latvijas profesionālās vidējās izglītības iestādēs, tajā skaitā arī Daugavpils būvniecības tehnikuma Arhitektūras un dizaina nodaļas audzēkņi Darja Lune, Jeļizaveta Politajeva un Imants Usačovs.

Konkurss sastāvēja no divām kārtām: mājas darba (izstrādāts makets atbilstoši konkursa nolikumam) un vides objekta maketa izstrādes konkursa laikā, pamatojoties uz saņemto uzdevumu.

Šī gada Valsts konkursa tēma – vides dizains, iedvesmojoties no Lekorbizjē idejām par modulāro proporciju sistēmu un tā tika izmantota konkursa uzdevumos vides dizaina problēmu risināšanā. Konkursa pirmajā kārtā jaunieši veica doto uzdevumu veidoja telpisku elementu sistēmas – objektus, mēbeļu sistēmas vai mājokļus, savus projektus prezentējot izstādē.

Konkursa otrās kārtas uzdevums bija saistīts ar vides projektu veidošanu Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "SAULES SKOLA" ārtelpai un skolas radošajai  gaisotnei. Konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā mets telpiskam vides objektam, kas rada asociācijas ar  konkursa tēmām – SAULE, UPE, VĒJŠ. Papildus nosacījumi, izstrādājot projektus, bija piedāvāt  risinājumus, kas ir videi draudzīgi, nodrošina materiālu ekonomisku izlietojumu un vides ilgtspējību.

Konkursa dalībniekiem bija iespēja piedalīties organizētās ekskursijās uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils Māla mākslas centru, kā arī pedagogiem papildus bija iespēja apmeklēt arī  Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju.

Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītojamie piedāvāja augstas kvalitātes konkurētspējīgus darbus, demonstrējot savas prasmes un radošo pieeju darbu izpildē.

Visi konkursa darbi – telpiskie modeļi, maketi un vizualizācijas ir apskatāmi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "SAULES SKOLA" (Saules iela 8) telpās izstādē līdz 2022. gada 18.aprīlim.

Vēlamies sveikt Darju Luni par atzinības raksta saņemšanu un izteikt pateicību audzēkņiem par ieguldīto darbu un apsveikt ar izciliem darbiem!  

 

Pateicamies Sigitai Ignatānei un Viesturam Balodim par izglītojamo sagatavošanu konkursam!

Raksts: NOSLĒDZIES VALSTS KONKURSS LATVIJAS PROFESIONĀLĀS VIDĒJĀS IZGLĪTĪBAS MĀKSLAS UN DIZAINA IZGLĪTĪBAS PROGRAMMU AUDZĒKŅIEM

FOTOGALERIJA

Sagatavoja:
Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ