Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi

Daugavpils Būvniecības tehnikumā notika vebinārs būvinženieriem "BIM praktiskais pielietojums būvniecībā"

12.05.2020
 

Daugavpils Būvniecības  tehnikumā 2020. gada 12. maijā tika novadīts  vebinārs “BIM praktiskais pielietojums būvniecībā”      

Vebināru vadīja SIA “InfoEra Latvia” valdes priekšsēdētājs Kirils Pogodins. SIA “InfoEra Latvia”  ir lielākais Autodesk partneris Latvijā, kas jau 10 gadus nodarbojas ar projektēšanas programmatūru izplatīšanu, apmācību, konsultācijām un specializētiem risinājumiem projektēšanas jomā. Vebinārā piedalījās būvinženieri, arhitekti, projektētāji, valdes locekļi, būvinspektori, eksperti, skolotāji, studenti. Pasākumā piedalījās 95 dalībnieki no Rīgas, Latgales reģiona, t.sk.,  SIA” Jēkabpils PMK”, SIA “AVKtīkli”, SIA "Būvkonsultācijas", SIA ”Visi nekustamie īpašumi”, SIA”WS”, Jūrmalas pilsētas dome, kā arī Rīgas Tehniskā universitāte, Daugavpils Būvniecības tehnikums, Jelgavas tehnikums, Saldus tehnikums. Vebināra mērķis bija nodrošināt dalībniekus ar informāciju par svarīgākajiem jautājumiem projektēšanas jomā un būvniecības biznesa efektivitāti, kā arī ar informāciju par modelēšanas būtību, BIM modeļa izmantošanu būves «dzīves» ciklā, standartiem, kvalitāti, praktiskiem izmantošanas piemēriem Latvijā un Eiropā un, kā ieviest BIM tehnoloģijas uzņēmumā  (programmatūra, standarti, apmācības, šķēršļi, ieteikumi). Uzzinājām, ka, lai ieviestu un to koordinētu,  jābūt labi kvalificētam speciālistam ar atbilstošu izglītību un pieredzi, tad ēka iegūst lielu un uzglabājamu datubāzi ar iespēju atkārtoti izmantot visu saglabāto, uzkrāto, analizēto informāciju visas ēkas dzīves cikla laikā. Tēma ir ļoti aktuāla, jo būvniecības nozare (globālā mērogā) ieņem priekšpēdējo vietu digitālo tehnoloģiju pielietošanā. Atsevišķu  valstu mērogā (tāpat kā lielākajā daļā Latvijas būvlaukumu) datora izmantošana darbā ar būvniecības informāciju nav darba kārtībā, kā rezultātā krītas projektēšanas darbu kvalitāte un ātrums, kas uzņēmumu noved līdz bankrotam.

Par piedalīšanos vebināra būvinženieriem tika piešķirti 5 kvalifikācijas punkti, kuri apliecina viņu kompetenci sertificētajā būvniecības jomā.

Nākamais vebinārs  “Būvju informācijas modelēšanas tehnoloģijas: LVS 1052:2018 BIM terminoloģijas standarts”  notiks 2020. gada 3. jūnijā.

Kontaktinformācija:

Daugavpils Būvniecības tehnikums

Pieaugušo izglītības centra vadītāja

Jeļena Fedosejeva ,

tālr. 24400776, e-pasts: jelena.fedosejeva@dbt.lv « atpakaļ